Βαθμολογία

Οριστικά χωρίς Γκασόλ η Ισπανία στο Παγκόσμιο

Οριστικά χωρίς τον Πάου Γκασόλ θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ η Εθνική ομάδα της Ισπανίας, όπως επιβεβαίωσε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Φούριας Ρόχας», Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής υποβλήθηκε σε επέμβαση για το κάταγμα κόπωσης που υπέστη, όμως ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε ότι πάρα την απουσία του Γκασόλ, η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο με στόχο την πρώτη δυάδα και την απευθείας πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Σέρτζιο Σκαριόλο:

«Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και η απώλειά του είναι πολύ μεγάλη. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν θα έχουμε ούτε τον Πάου, ούτε τον Ναβάρο. Τον είδα πρόσφατα στο Σαν Αντόνιο και ήταν ψυχολογικά επηρεασμένος επειδή είχε καιρό να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Πιστεύω πως η απόφασή του να χειρουργηθεί ήταν η καλύτερη δυνατή κι εμείς που τον αγαπάμε τον στηρίζουμε. Ο Πάου δεν θέλει μόνο να παίζει, αλλά και να διεκδικεί πράγματα, Ειδάλλως δεν θα πήγαινε στους Μπακς, μια ομάδα που έφτασε ήδη ψηλ. Παρά την απουσία του Πάου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να είμαστε στις δύο θέσεις που οδηγούν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να τα καταφέρουμε και ο Πάου να ολοκληρώσει την καριέρα του στην εθνική παίζοντας στο Τόκιο το 2020».