Βαθμολογία

Ο 10ος με Αλέξη Κούγια...

Νέος προπονητής της ΑΕΛ είναι από το πρωί της Κυριακής (12/5) ο Σέρβος Γκόραν Πέτριτς ο οποίος αντικαθιστά τον πετυχημένο Ιταλό προπονητή Τζιανλούκα Φέστα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και πρώην βοηθός προπονητή στην Παρτιζάν Βελιγραδίου είναι ο 10ος προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο των «βυσσινί» επί διοικήσεως Αλέξη Κούγια.

Την πρώτη χρονιά, 2015-2016 στη Football League, ο Ράτκο Ντόστανιτς ήταν ο πρώτος προπονητής, ενώ ο Σέρβος είχε κοουτσάρει την ομάδα και την σεζόν 2017-2018, αλλά είχε αποχωρήσει λόγω επαγγέλματος του βοηθού του Θοδωρή Σκύφτα.

Την ίδια σεζόν ο πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης ήταν αυτός που έκατσε στον πάγκο της ομάδας, ενώ ο Καρδιτσιώτης προπονητής είχε καθίσει και στον πάγκο της ομάδας στη Super League την αμέσως επόμενη σεζόν 2016-2017.

Μία χρονιά στην οποία είχε ξεκινήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης, αντικαταστάθηκε από τον Τσιώλη, ενώ για ένα ματς είχε καθίσει ως υπηρεσιακός ο επίσης πρωταθλητής Ελλάδος με τους «βυσσινί» Θοδωρής Βουτυρίτσας. Ο Αντρέ Πάους ήταν ο 5ος προπονητής και αυτός που ολοκλήρωσε τη χρονιά.

Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκίνησε και την επόμενη σεζόν, με τον Τζάκι Ματάισεν να είναι ο 6ος τεχνικός ο οποίος δεν μακροημέρευσε και αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Φυντάνη, τον 7ο επί Αλέξη Κούγια. Ακολούθησε ο Ντόστανιτς και τη χρονιά έκλεισε ο Σωτήρης Αντωνίου, 8ος στη σειρά.

Τέλος ο Αγιώτης προπονητής ξεκίνησε τη περσινή χρονιά και αντικαταστάθηκε από τον Τζιανλούκα Φέστα, ένατος στη σειρά, ο οποίος και ήταν αυτός που οδήγησε την ΑΕΛ σε μεγάλες επιτυχίες και την παραμονή. Έτσι φτάσαμε στον 10ο, Γκόραν Πέτριτς.

Αναλυτικά όλοι οι προπονητές της ΑΕΛ επί Αλέξη Κούγια:

Σεζόν 2015-2016: Ράτκο Ντόστανιτς, Σάκης Τσιώλης

Σεζόν 2016-2017: Άγγελος Αναστασιάδης, Σάκης Τσιώλης, Θεόδωρος Βουτυρίτσας, Αντρέ Πάους

Σεζόν 2017-2018: Αντρέ Πάους, Τζάκι Ματάισεν, Ηλίας Φυντάνης, Ράτκο Ντόστανιτς, Σωτήρης Αντωνίου

Σεζόν 2018-2019: Σωτήρης Αντωνίου, Tζιανλούκα Φέστα

Α.Ρ.