Βαθμολογία

Το ντέρμπι η Αμπελιά, 0-1 τον Πύρρο (PICS)

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (12/5) στο γήπεδο Γαλήνης, ανάμεσα στον Πύρρο και τον Ολυμπιακό Αμπελιάς για την 28η αγωνιστική της Α1’ ΕΠΣΛ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη που τους φέρνει μια ανάσα από την άνοδο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 85’ με πέναλτι (0-1).

Της Βάσως Γκατζούλη

Μεγάλο εμπόδιο για να γίνει καλό παιχνίδι ήταν ο αέρας που φυσούσε και δυσκόλευε το έργο των παικτών, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να παίξουν επιθετικά αφού ήθελαν μόνο νίκη και τους φιλοξενούμενους να ανταποκρίνονται στα αμυντικά τους καθήκοντα αφού τους «βόλευε» και η ισοπαλία. Ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε «δάφνες» ποιότητας.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις, ήταν παιχνίδι με πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Μία φάση καλή στο 27’ για την Αμπελιά, όταν ο Φαρμάκας από κοντά έκανε το σουτ, τον σταμάτησε ο Κιόρογλου αφού έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, είχε όμως μερικές φάσεις. στο 50’ εξαιρετικό σουτ του Κάτσα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γεωργούλα. Το επόμενο λεπτό ύστερα από προσωπική ενέργεια του Φαρμάκα που πέρασε τον αμυντικό και έδωσε για τον Γεωργούλα Θοδωρή, αυτός έκανε το σουτ, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κιόρογλου.

Στο 54’ σουτ «βολίδα» του Κολοβού Κώστα, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κιόρογλου. Στο 71’ πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Κάτσα, έδιωξε με τις γροθιές ο κίπερ της Αμπελιάς σε κόρνερ.

Και η φάση που έκρινε όλο το ματς ήταν στο 85’. Σε διεκδίκηση της μπάλας του Κόκκινου με τον Μάρη, ο δεύτερος χρησιμοποίησε το χέρι και ο διαιτητής Τζήλος έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κολοβός Κώστας για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και τη νίκη για την Αμπελιά (0-1).

Α.Σ. Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» (Κώστας Βασίλης): Κιόρογλου, Μάρης, Λίτσα, Λέτσιος, Κάτσης, Παύλου, Κάτσας, Τσόγκας (79’ Αλεξανδρής), Νικούλης, Μούρης, Λεσάϊ.

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Γεωργούλας Θωμ., Γαρουφαλιάς, Σελήνης, Αγγέλης, Κολοβός Κ., Σαΐτης, Κολοβός Ν., Γεωργούλας Θοδ. (89’ Λαζαρίδης), Κόκκινος (91’ Βέης), Φαρμάκας (90’ Κιούσης), Σαμαράς – Καμηλαράκης (46’ Σουλτούκης).

Διαιτητική τριπλέτα: Τζήλος, Πατέτσος, Νίκζας.