Βαθμολογία

Πτώση θανάτου για 60χρονο οικοδόμο

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Ηράκλειο από τα άσχημα νέα με τον θάνατο ενός 60χρονου οικοδόμου, ο οποίος έπεσε από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας δούλευε σε οικοδομή στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου, όταν έγινε το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με όσα είπε την Κυριακή (12/5), ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Γιάννης Γωνιανάκης, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 16:30 του Σαββάτου (11/5), όταν ο εργάτης έπεσε κατά τη διάρκεια της δουλειάς του σε οικοδομή.

«Ο άτυχος εργάτης ήθελε ακόμη 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί. Οι συνάδελφοί του που τον είδαν να πέφτει, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε και μετέφερε στο Βενιζέλειο τον άτυχο συνάδελφό μας, που εξέπνευσε μετά από τέσσερις περίπου ώρες. Με την εντατικοποίηση της δουλειάς, βλέπουμε ότι οι εργάτες εξαντλούνται, οπότε τα ατυχήματα αυξάνεται η πιθανότητα να συμβούν.

Επιπλέον τα ανύπαρκτα σε πολλές περιπτώσεις ή τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ενισχύουν τους κινδύνους. Το ζητούμενο είναι πώς θα ενισχυθούν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, που με 9 άτομα και δίχως οχήματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γωνιάκης