Βαθμολογία

Ιδού γιατί ο Απόλλων Λάρισας δικαιούται τους 3 β. από τα Σπάτα!

Να περάσουμε και να δούμε την περίληψη της γνωμάτευσης του γνωστού νομικού και στελέχους της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, κ. Γιώργου Βέβη, με την οποία δίνει "απαντήσεις" για ποιο λόγο ο Απόλλωνας δικαιούται τους 3 βαθμούς από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αήττητο Σπάτων

"Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα μετά τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας ενώ έπρεπε να είχε αποβληθεί από την ΕΕΑ πολύ νωρίτερα, καθώς από 20-12-2018 είχε παρέλθει η προθεσμία μέσα στην οποία η εκλεγείσα από τη Γενική Συνέλευση του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Προσωρινή Επιτροπή, έπρεπε να είχε ολοκληρώσει την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση καταβολής του από το νόμο και το καταστατικό προβλεπόμενου μετοχικού κεφαλαίου της και να συγκαλέσει Γ.Σ των μετόχων για την εκλογή τακτικού διοικητικού της συμβουλίου της εταιρείας.

Ετσι στις 10-3-2019 που διεξήχθη ο αγώνας του Απόλλωνα Λάρισας με την ομάδα των ΣΠΑΤΩΝ αφού δεν υφίστατο νόμιμα νομικό πρόσωπο – ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΠΑΕ, ούτε είχε νόμιμη διοίκηση και έτσι στερούταν νόμιμης εκπροσώπησης.

Συνεπώς κακώς και μη νόμιμα συμμετείχε η ομάδα των ΣΠΑΤΩΝ στον εν λόγω αγώνα και αυτός τελέσθηκε αντικανονικά και μη νόμιμα. Επιπροσθέτως στον εν λόγω αγώνα έλαβαν μέρος μεταξύ των άλλων και οι ποδοσφαιριστές : Αποστολόπουλος, Ζαφειράκης (σκόραρε μάλιστα), Ρουνει, Μαρτίνεθ, οι οποίοι αποκτήθηκαν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου 2019, χρονικό διάστημα που κατά τα άνω δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο κλπ και έτσι τα δελτία των ποδοσφαιριστών αυτών που εκδόθηκαν από την ΕΠΟ ήταν νομικώς ανίσχυρα.

Συμπέρασμα: στον μεταξύ μας αγώνα συμμετείχαν ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ οι παραπάνω ποδοσφαιριστές και κατ’ αυτό τον τρόπο παραβιάσθηκε μεταξύ των άλλων και η διάταξη του άρθρου 23 εδ. ε του ΚΑΠ, η παραβίαση της οποίας σύμφωνα με την παράγραφο 9 του ιδίου άρθρου επισύρει ως ποινή την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ με 3-0 (τελικό αποτέλεσμα 2-2).

Αυτή λοιπόν είναι η παράβαση που τελέσθηκε στον αγώνα της 10-3-2019 και αυτή είναι η ρητά προβλεπόμενη από τον ΚΑΠ κύρωση…….εκτός αν αυτή δεν αρκεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με το επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο!!!"