Βαθμολογία

Η ανάλυση του Φέστα για τον τελικό!

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα, αναλύει στο Sport24.gr έναν προς έναν παίκτες και κόουτς των φιναλίστ του Κυπέλλου (11/5, 20:30), ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Που θεωρεί οτι θα κριθεί η μάχη και η 5άδα παικτών που υμνεί

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται στον τρίτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου μεταξύ τους. Οι "στρατηγοί", Ραζβάν Λουτσέσκου και Μανόλο Χιμένεθ, καταστρώνουν τα πλάνα τους με στόχο το τρόπαιο.

Οι ομάδες είναι γνωστές. Οι παίκτες έχουν παίξει μαζί τους αρκετά ντέρμπι. Ξέρουν ο ένας τον άλλον. Το Sport24.gr συνάντησε τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα, στο "Ελ. Βενιζέλος" λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση για να επιστρέψει στη Σαρδηνία.

Ο Ιταλός προπονητής μας ανέλυσε  θέση προς θέση τους μονομάχους των δύο Δικεφάλων αλλά και τους προπονητές τους. Διαβάστε, λοιπόν, γιατί υμνεί τους  Μάτος, Μάνταλο, Μπίσεσβαρ, για τον παίκτη - έκπληξη που του αρέσει πολύ, τον αναντικατάστατο απόντα που θα έκανε την διαφορά αλλά και σε ποια γραμμή η "μάχη" μπορεί να κρίνει την έκβαση του Τελικού

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Ή ΜΠΑΡΚΑΣ: "Είναι δύσκολη η επιλογή. Είναι και οι δύο καλοί τερματοφύλακες. Εμένα πάντως μου αρέσει περισσότερο ο Μπάρκας. Είναι υποκειμενικό, αλλά τον θεωρώ καλύτερο, πιο σοβαρό γκολκίπερ, από τον Πασχαλάκη".

ΜΑΤΟΣ Ή ΜΠΑΚΑΚΗΣ: "Ο Λέο Μάτος αποτελεί για μένα τον ιδανικό  φουλ μπακ. Τον θεωρώ φανταστικό παίκτη. Ηγετικός, προωθείται συνέχεια, βάζει και γκολ. Ο Βραζιλιάνος είναι σαφώς πιο ποιοτικός από τον φιλότιμο και αξιοπρεπή σε όποια αποστολή κι αν του αναθέσεις Μπακάκη".

ΒΑΡΕΛΑ - ΚΡΕΣΠΟ Ή ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Μου αρέσει πολύ ο Οικονόμου. Τον ήξερα πριν έλθει στην Ελλάδα. Έπαιζε στην Κάλιαρι. Μου αρέσει που προωθείται στις στημένες φάσεις. Έχει τρομερή δυνατότητα να βάζει γκολ σε φάουλ, κόρνερ. Θεωρώ ότι δεν έχει δείξει ακόμη όλες τις δυνατότητές του στην ΑΕΚ. Ως δίδυμο όμως, αυτό του Βαρέλα με τον Κρέσπο, είναι ανώτερο, πιο ανταγωνιστικό. Είναι και οι δύο δυνατοί παίκτες, που έχουν δέσει άψογα, γιατί πρόκειται για δύο στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πιο σφιχτό και αξιόπιστο το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ".

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΧΟΥΛΤ: "Είναι πολύ σημαντική η απουσία του Βιεϊρίνια, γιατί έκανε την διαφορά. Και οι δύο που αναφέρατε είναι πολύ γρήγοροι παίκτες. Δεν θεωρώ οτι υπερτερεί κάποιος συγκλονιστικά έναντι του άλλου...".

ΣΙΜΟΕΣ - ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ Ή ΣΕΡΖΙΟ ΟΛΙΒΕΪΡΑ - ΚΑΝΙΑΣ: "Θεωρώ ότι αυτός ο χώρος είναι ο πιο νευραλγικός. Εκεί θα κριθεί ο τελικός. Είναι δύσκολο να πεις ότι υπερτερεί εδώ ή εκεί κάποια ομάδα σ΄αυτό το δίδυμο. Θεωρώ ότι όποιος κερδίσει την συγκεκριμένη μάχη, θα πάρει και το ματς. Είναι και θέμα ημέρας...".

ΠΕΛΚΑΣ Ή ΜΑΝΤΑΛΟΣ: "Δεν το κρύβω πως ο Μάνταλος μου αρέσει πολύ. Είναι από τις αδυναμίες μου Έδινα ειδικές οδηγίες στους μέσους της ΑΕΛ για τον Μάνταλο. Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει ο Πέλκας, αλλά ο Μάνταλος είναι πιο πλήρης...".

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ - ΛΗΜΝΙΟΣ Ή ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ - ΛΙΒΑΓΙΑ: "Τον Λιβάγια τον γνωρίζω από την Ιταλία. Είναι αλήθεια ότι την τρέχουσα σεζόν δεν αγωνίστηκε πολύ. Αλλά, ο Μπίσεσβαρ είναι απίθανος παίκτης. Δεν είναι δεκάρι, δεν είναι εξτρέμ. Κινείται συνεχώς. Γυρίζει συνέχεια. Είναι πανέξυπνος. Δεν μπορώ να σου πω ποια είναι η ακριβής θέση του. Είναι δύσκολο να τον προβλέψεις. Ανακατεύει όλη την άμυνα. Είναι από τους λίγους παίκτες που μπορεί να κρίνει αυτό τον Τελικό. Ο Μπακασέτας είναι ο παίκτης του προπονητή και δεν μπορείς να υποτιμήσεις το... πόδι του. Προσωπικά θα επέλεγα τον Ζαμπά αντί του Λημνιού για την αρχική ενδεκάδα...".

ΑΚΠΟΜ Ή ΠΟΝΣΕ: "Ο Πόνσε είναι δυνατός και σκόρερ. Αν και δεν είναι πανύψηλος, μπορεί να πάρει πιο εύκολα κεφαλιές και να τις κάνει γκολ στην περιοχή. Ο Ακπόμ είναι περισσότερο στράικερ των συνεργασιών και όχι του "κουτιού".

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ Ή ΧΙΜΕΝΕΘ: "Μου αρέσουν και οι δύο κόουτς. Την αξία τους την δείχνουν δείχνουν τ' αποτελέσματά τους. Κι όσοι λένε ότι είναι αμυντικοί, ας δουν τους αριθμούς. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε κόντρα σε όλες τις ομάδες".

Για φινάλε της συζήτησης μας με τον Τζανλούκα Φέστα, αφήσαμε την πρόβλεψη του για τον νικητή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας: "Πιστεύω πως θα δούμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, μεταξύ δυο προπονητών που σπάνια αφήνουν να τους ξεφύγει το σκορ. Στο τέλος όμως, νομίζω πως θα πανηγυρίσει η ΑΕΚ. Κι αυτό αφού ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη σε mood πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το διαπίστωσα και στο μεταξύ μας παιχνίδι, παρότι ακόμη μαθηματικά δεν είχε τελειώσει ο τίτλος. Έτσι τους πήραμε και τον βαθμό αφού τους βρήκαμε σε κατάσταση ευθυμίας. 'Ηρθαν στη Λάρισα...πανηγυρίζοντας"!