Βαθμολογία

Τουντζάρης: «Πετυχημένη χρονιά»

Ο Γενικός Διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουντζάρης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή σεζόν αλλά και για το μέλλον του συλλόγου. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τουντζάρης:

Για την φετινή πορεία του Εργοτέλη: “Είχαμε βάλει στόχο την είσοδο στην πρώτη δεκάδα και σε συνδυασμό με την πορεία μας στο κύπελλο, ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Μπορεί ο στόχος να φαίνεται εύκολος αλλά δεν ήταν”.

Για το αν ο Εργοτέλης είχε στόχο την διεκδίκηση της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ: “Φυσικά και μπήκε στο μυαλό μας η ιδέα της κατάκτησης της δεύτερης θέσης. Φτάσαμε πολύ κοντά προς την επίτευξη του στόχου της ανόδου όμως οι λεπτομέρειες μας στέρησαν την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Στα παιδιά και το τεχνικό τιμ υπάρχει μια αίσθηση πίκρας αν σκεφτείτε πως χάσαμε τη νίκη στην Λάρισα στην τελευταία φάση του αγώνα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ πως ανατρέπονται τα αποτελέσματα”.

Για τις επιλογές του καλοκαιριού: “Δεν θα έλεγα δικαιωμένος αλλά είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα και την ανάδειξη των παιδιών που βγήκαν. Όλοι μιλούν για την δουλειά του προπονητή μας όμως περισσότερο είναι μια δικαίωση του πλάνου του Εργοτέλη που γίνεται αναγνωρίσιμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για την ανάδειξη νέων παικτών από τον Εργοτέλη: “Είναι καλό ότι βγαίνουν νέα παιδιά στο προσκήνιο. Και ο Έφορντ έκανε εξαιρετική χρονιά πετυχαίνοντας φέτος 11 γκολ που μετατέθηκε στην θέση του πλάγιου επιθετικού. Και ο Γιάννης Ιατρούδης έδειξε την ποιότητα του σκοράροντας απέναντι σε μεγάλες ομάδες και μπορεί να μην πέτυχε αρκετά γκολ στο πρωτάθλημα όμως βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας όπως και ο Κατσιμήτρος με τον Μανουσάκη που αναδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν. Είναι ένα πλάνο που θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και τα επόμενα χρόνια”.

Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για παίκτες του Εργοτέλη: “Είναι πολύ νωρίς να μετουσιωθεί το ενδιαφέρον σε προτάσεις. Αν ήμασταν στο εξωτερικό μπορεί και να γινόταν. Υπάρχει ενδιαφέρον για όλα τα παραπάνω παιδιά και αν η πρόταση είναι συμφέρουσα για την ομάδα τότε θα προχωρήσουμε”.

Για την συνεργασία με το Νίκι Παπαβασιλείου: “Υπάρχει συμβόλαιο για τρία χρόνια, αυτό δείχνει πως πιστεύει εκείνος στο πλάνο μας και εμείς στο δικό του. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, από Δευτέρα θα κάνουμε τον απολογισμό μας για το έμψυχο δυναμικό και για τη νέα χρονιά”.

Για τα δύο χρόνια παρουσίας του Σάμι στον Εργοτέλη: “Ο κύριος Σάμι είναι απόλυτα ευχαριστημένος και πιστεύω πως ούτε ο ίδιος περίμενε αυτά τα αποτελέσματα. Βλέπουμε πως η Γουάντι Ντέγκλα έχει αρκετούς παίκτες από τον Εργοτέλη. Πέρυσι έφυγε ο Καΐπερς και όμως δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα δείχνοντας ότι μπορέσαμε να καλύψουμε την διαφορά. Έφυγε ο Μπούζας, ήρθε ο Μπρους. Έπαιξε πολλά περισσότερα παιχνίδια ο Ιατρούδης από όσα υπολογίζαμε και τον επιβαρύναμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε”.

Για τον Μάγκεντ Σάμι: “Η ομάδα τρέχει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και αυτό τον ικανοποιεί βγάζοντας ένα λιγότερο επιχειρηματικά μπελά. Είναι ευχαριστημένος από την λειτουργία της ομάδας και όταν του το επιτρέψει ο χρόνος του θα έρθει δίπλα μας. Είναι συνεχώς κοντά μας, μάλιστα είχε και μια βίντεοκλήση με τον Σταύρο Λαμπράκη μετά το παιχνίδι της Δράμας”.

Για το αν υπάρχουν σκέψεις στόχου ανόδου στην Σούπερ Λιγκ: “Είτε τον βάλουμε στόχο, είτε δεν τον βάλουμε όταν θα συνεχιστεί η καλή δουλειά τότε θα έρθει μόνος του. Στόχος είναι η δημιουργία μιας καλής ομάδας και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ και να είμαστε σάκος του μποξ. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία και να βάλω σε κίνδυνο τον σύλλογο ώστε να κάνει μια χρονιά πυροτέχνημα. Σίγουρα δεν ήμασταν έτοιμοι για να πάρουμε την άνοδο εκτός και αν υπάρχουν τεράστια κεφάλαια που θα μπορούσαν να επενδυθούν”.

Για την φετινή Football League: “Σίγουρα δεν τιμάει το ίδιο το πρωτάθλημα το να κρίνονται οι θέσεις μέσα στα γραφεία. Ο λόγος που συναντήσαμε τα περίεργα αποτελέσματα, όπως τα χαρακτηρίσατε, δεν είναι άλλος από την ανέχεια που συναντάμε στις ομάδες της κατηγορίας που χωρίς έσοδα βλέπουμε να δημιουργούνται προβλήματα με τις αποχωρήσεις τους. Η βαθμολογία δείχνει πάντα το ποιος είναι καλύτερος. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το ότι υπήρξε διαφοροποίηση της βαθμολογίας όσον αφορά την δεύτερη θέση είναι κάτι που μπορεί να προβληματίσει όμως υπάρχουν και κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται. Για να υπάρξει αφαίρεση βαθμών, προφανώς κάτι έγινε”.

Για την αναδιάρθρωση: “Είναι μονόδρομος αν θέλουμε να συζητούμε για την βελτίωση του ποδοσφαίρου και αν θέλουμε να μην συναντούμε τις συνθήκες που επικρατούν”.

Για τη νέα κατηγορία: “Πλέον δημιουργείται ένας πολύ ισχυρός όμιλος ομάδων και αν κάποιος κάνει προβλέψεις στην αρχή της χρονιάς τότε κινδυνεύει να εκτεθεί”.

Για τους αγώνες μπαράζ: “Σίγουρα, το προβάδισμα το έχει ο ΟΦΗ και είναι ξεκάθαρο. Είναι μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και έχει κάποιους παίκτες που ο Πλατανιάς δεν το έχει. Ελπίζω να γίνουν δύο καλά παιχνίδια, να μην υπάρξουν παρατράγουδα και ο καλύτερος να κερδίσει. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει κανένα παιχνίδι μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς είναι το τελευταίο στο καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του Εργοτέλη: “Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Βλέποντας τα δύο τελευταία παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνουν την ομορφιά του πρωταθλήματος και το τι πρέπει να γίνει. Εμείς θα έπρεπε να κάνουμε το βήμα προς τον κόσμο ώστε να έρθει να μας δει, όχι μόνο του Εργοτέλη αλλά και ουδέτερος. Να πάει να δει και τον ΟΦΗ κόσμος που δεν είναι ΟΦΗ, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Αν δεν παίξουμε καλά να μας αποδοκιμάσει όμως όπως το λέω, εμείς κάνουμε το καλύτερο για εκείνον και πάντα θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε το βράδυ να πάμε να κοιμηθούμε ήσυχοι στα σπίτια μας”.