Βαθμολογία

Βγαίνει το ζευγάρι τελικού στο Europa League

Μετά τους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Champions League εκεί που στον μεγάλο τελικό προκρίθηκαν Λίβερπουλ και Τότεναμ, σειρά παίρνει σήμερα (9/5) το Europa League με τις ρεβάνς Βαλένθια - Άρσεναλ και Τσέλσι - Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ύστερα από τα πρώτα παιχνίδια ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες, τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο ομάδες του Λονδίνου για να βρεθούν στον τελικό της 29ης Μαΐου στο Μπακού. Για να δούμε αν τελικά φέτος τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια θα είναι βρετανική υπόθεση, κάτι που φυσικά θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΡΣΕΝΑΛ

Προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι «κανονιέρηδες» μετά τη νίκη τους με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, μετά την παταγώδη αποτυχία στην Premier League και την απώλεια της τετράδας γνωρίζει ότι μόνο με κατάκτηση του τροπαίου θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο στο Champions League.

Το 1-1 απέναντι στην Μπράιτον στέρησε από τους Λονδρέζους κάθε ελπίδα τετράδας και έτσι η αποψινή ρεβάνς με τις «νυχτερίδες» είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Παπασταθόπουλου. Από την άλλη η Βαλένθια βρίσκεται μέσα στο στόχο της τετράδας και θα επιδιώξει να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί στον τελικό μετά το 2004.

ΤΣΕΛΣΙ - ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Οι «μπλε» του Λονδίνου είναι το φαβορί για πρόκριση μετά το 1-1 στη Γερμανία στο οποίο άνετα θα μπορούσαν να έχουν επικρατήσει. Πάντως η ρεβάνς στην έδρα τους, τους καθιστά μεν φαβορί για την πρόκριση, όμως ουδείς υποτιμά την ομάδα του Χίτερ η οποία έχει κάνει ουκ ολίγες ζημιές φέτος και έχοντας αποκλείσει Ίντερ και Μπενφίκα.

Η Τσέλσι θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου έχοντας βέβαια εξασφαλισμένη την έξοδο στο Champions League από το πρωτάθλημα. Από την άλλη οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν τρίτη μεγάλη πρόκριση μετά από αυτές με τους Ιταλούς και τους Πορτογάλους και χωρίς άγχος θα επιδιώξουν να κάνουν το παιχνίδι τους και αν μπορέσουν να πάρουν και τη πρόκριση στον τελικό.

Aναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Europa League:

22:00 Τσέλσι - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Cosmote Sport 1

22:00 Βαλένθια - Άρσεναλ: Cosmote Sport 2