Βαθμολογία

Καλάθης και Σλούκας στη κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα

Μπορεί για δεύτερη σερί σεζόν η χώρα μας να μην έχει εκπρόσωπο στο Final Four της Ευρωλίγκας, ωστόσο δύο Έλληνες καλαθοσφαιριστές παραμένουν στη κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν για την Ευρωλίγκα. Τον γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδος και εκείνον της Φενέρ, πλαισιώνουν ο Γουίλ Κλάιμπερν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μπράντον Ντέιβις της Ζαλγκίρις και ο συμπαίκτης του Σλούκα, Γιαν Βέσελι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καλύτερη πεντάδα δεν υπάρχει κανένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αναντολού Εφές, οι οποίες προκρίθηκαν στο Final Four.

">http://

Καλάθης και Βέσελι ήταν και πέρσι μέλη της καλύτερης πεντάδας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις επιλέγονται για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε αυτή. Για την ανάδειξη μέτρησαν κατά 75% η ψήφος των ΜΜΕ και κατά 25% το κοινό. Από αυτούς τους πέντε καλαθοσφαιριστές θα προκύψει και ο MVP της περιόδου, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο περιθώριο της διεξαγωγής του Final Four της Βιτόρια το διήμερο 17 και 19 Μαΐου.