Βαθμολογία

Συζήτηση στη Super League για play-off με πρωταθλητή

Τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει 14 ομάδες συζήτησε χτες (8/5) η αρμόδια επιτροπή της Super League και ακούστηκαν πολλές προτάσεις.

Μία από αυτές είναι να διεξαχθούν play-off και play-out μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, αλλά σε όλα τα μέτωπα. Για τον πρωταθλητή, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την παραμονή.

Για την ανάδειξη του πρωταθλητή να μετέχουν οι ομάδες από την πρώτη μέχρι την τέταρτη θέση, με τον νικητή να κατακτά το πρωτάθλημα και τους άλλους τα τρία από τα τέσσερα εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Για την τελευταία θέση στην Ευρώπη να παίζουν οι ομάδες από την πέμπτη μέχρι και τον όγδοη θέση αν και εκεί θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα συμβεί αν ο κυπελλούχος δεν είναι μία από τις ομάδες της πρώτης τετράδας.

Οι ομάδες από την ένατη μέχρι και την δέκατη τρίτη θέση θα δίνουν play-out, ενώ ο τελευταίος θα υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2. Πάντως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από τους αγώνες διαβάθμισης.

Όπως και να 'χει οι ομάδες με αυτά θα δώσουν συνολικά 32 αγώνες στη σεζόν (26 κανονική διάρκεια+6 play-off ή play-out, εκτός φυσικά από τον ουραγό), κάτι που βοηθά να έχουν περισσότερα έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά κλπ.