Βαθμολογία

Τα δεδομένα για Βοτανικό στον Παναθηναϊκό

Το σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το δεν προχωρά, όμως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχει στο μυαλό του και plan b.

Αυτό αφορά το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» το οποίο όπως έγινε γνωστό συζητήθηκε από τον κ. Γιαννακόπουλο με τα στελέχη της κυβέρνησης προτού πάρει αρνητική τροπή το πρότζεκτ για το Athens Alive.

Η «Διπλή Ανάπλαση» περιλαμβάνει την παραραχώρηση της Λεωφόρου στο κράτος, ώστε ο Παναθηναϊκός να χτίσει ποδοσφαιρικό γήπεδο 40.000 θέσεων και γήπεδο για τον Ερασιτέχνη στο Βοτανικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport για να προχωρήσει το παραπάνω πλάνο απαιτούνται δύο βασικά ζητήματα: χρήματα και επικαιροποίηση της άδειας.

Ο υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι ο Δήμος Αθηναίων και το κόστος για τις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστούν τα ερασιτεχνικά τμήματα θα καλυφθεί από τις δύο τράπεζες που ανήκει το εμπορικό κέντρο. Σε πρώτη φάση στην Alpha Bank και στη συνέχεια στη Τράπεζα Πειραιώς.

Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο δεν προβλέπεται τη δεδομένη στιγμή, η δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ, αν και αυτό μπορεί να λυθεί με σχετική τροπολογία, όμως υπάρχει κίνδυνος προσφυγών στο ΣτΕ. Πάντως όπως και να 'χει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει «ενιαίο και αδιαίρετο» Παναθηναϊκό και για τον λόγο αυτό πρότεινε και την λύση του Βοτανικού.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλα νέα δεδομένα στην υπόθεση, ειδικά όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης Τύπου που ετοιμάζει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.