Βαθμολογία

Οφρυδόπουλος: «Μεγάλη έκπληξη η πορεία του Απόλλωνα Λάρισας»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα liganews.gr και στο συνάδελφο Παύλο Κερασιώτη παραχώρησε ο πρώην προπονητής της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Σε αυτή ο κ. Οφρυδόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του Απόλλωνα την οποία χαρακτήρισε μεγάλη έκπληξη, ενώ η ομάδα που τον απογοήτευσε με την πορεία του ήταν ο Ηρακλής.

Παράλληλα, ο 45χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως στον ποιον παίκτη ξεχώρισε στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ μίλησε επίσης και για την αναδιάρθρωση, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Οφρυδόπουλου:

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Αν ξεκινήσουμε και χωρίσουμε τι υπολογίζαμε πριν, κατά την διάρκεια και μετά το Πρωτάθλημα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ομάδες που πέφτουν από την Α΄ Εθνική είναι και τα φαβορί για την άνοδο δηλαδή η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς. Η Κέρκυρα κράτησε μεγάλο αριθμό από το ρόστερ της Super League, είχε αρκετούς και καλούς παίκτες και ήταν μέσα στα φαβορί για την άνοδο. Όπως και ο Πλατανιάς κράτησε παίκτες από την Super League, λιγότερους όμως. Επίσης  είχε και πέντε καλούς ξένους παίκτες μαζί με κάποια νεαρά παιδιά στο φετινό ρόστερ. Το πολύ καλό ξεκίνημα του το επιβεβαίωσε ο Πλατανιάς στα μέσα αλλά και στο τέλος του Πρωταθλήματος και δίκαια έφτασε ψηλά. Ο Ηρακλής, μια ομάδα με μεγάλο όνομα, έμπειρους παίκτες και υψηλό μπάτζετ δεν πέτυχε την άνοδο. Η Παναχαϊκή μαζί με την Δόξα Δράμας που επενδύει τα τελευταία χρόνια θα βρισκόντουσαν στις υψηλές θέσεις. Ο Εργοτέλης κράτησε το βασικό το κορμό από πέρσι, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε καλά διαστήματα μέσα στην χρονιά όμως δεν πρωταγωνίστησε. Μεγάλη έκπληξη ήταν ο Απόλλων Λάρισας και το αν θα άντεχε την πορεία Πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος και μας διέψευσε. Ο Βόλος έδειξε από την αρχή και τα πρώτα φιλικά ότι θα διεκδικούσε την άνοδο ενώ μετά υπήρχε ένα γκρουπ καλών ομάδων όπως ο ΑΟΧ/ Κισσαμικός. Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μην αποχωρούν ομάδες γιατί μας κατατάσσουν ως το πιο υποβαθμισμένο Πρωτάθλημα της Ευρώπης στις δεύτερες κατηγορίες».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Το επίπεδο έχει σχέση και συνάρτηση με το πόσο καλά δουλεύουν οι ομάδες. Σχετίζονται πολλά όπως πριν παρουσιάσουν κάποιες ομάδες προβλήματα. Πάντως ήταν αρκετά αμφίρροπο. Δεν υπήρχαν πολλές αποστάσεις. Είχε ενδιαφέρον αρκεί να κυλούσαν ομαλά τα πράγματα. Δεν υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις. Δεν υπήρχαν μεγάλες αγωνιστικές διαφορές. Έπαιξε σίγουρα ρόλο η εμπειρία, η διοικητική ηρεμία αλλά και η ποιότητα με το βάθος των ρόστερ των ομάδων ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και πόσο μπόρεσαν να ενισχυθούν οι ομάδες την χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

Για το ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές:

«Είναι μεγάλη χαρά να μπορούν να έχουν χώρο οι νεαροί και ικανοί ποδοσφαιριστές. Δεν εννοώ τις ηλικίες 19, 20 και 22 όπως θεωρούμε στην Ελλάδα, μπορούν και νεότεροι ποδοσφαιριστές. Συμβαίνει πάντως στην Ελλάδα η χρησιμοποίηση νεαρών παικτών και λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ πρώτον θα είναι πολιτική της ομάδας η χρησιμοποίηση τους ή δεύτερον το οικονομικό βάθος. Μεμονωμένες περιπτώσεις ομάδων έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές λόγω μη ένταξης ακριβών παικτών ρόστερ τους. Ομάδες όπως η Παναχαϊκή, που το έκανε και πέρσι και φέτος, ήταν από επιλογή της. Η Super League 2 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εξαιρετικά για το ποδόσφαιρο μας ως προθάλαμος της Super League για τους νέους παίκτες και προπονητές»

Για την ομάδα που σας «απογοήτευσε»:

«Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που κυμάνθηκε πολύ κάτω από ότι περίμενε όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και η Κέρκυρα».

Ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίσατε και θα τον ψηφίζατε ως παίκτη της σεζόν:

«Τον Μιγκέλ Μπιανκόνι του Πλατανιά, για τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά την αποτελεσματικότητά του. Έκανε καλή χρονιά και αξίζει να είναι ο ΜVP».

Ποιος θεωρείται ότι είναι «ο προπονητής της χρονιάς»:

«Έχουμε αρκετούς και ικανούς Έλληνες προπονητές. Ειδικά της γενιάς των 40ρηδων που μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Προσωπική μου επιλογή είναι ο Γιάννης Τάτσης του Πλατανιά».

Για την αναδιάρθρωση:

«Εμένα μου ακούγεται θετικά γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην Football League αλλά οι πρόεδροι και οι διοικήσεις έχουν μηδαμινά έσοδα. Η αναδιάρθρωση θα είναι μια αναβάθμιση για την Β΄ Εθνική. Θα υπάρχουν στο νέο Πρωτάθλημα της Super League 2 δώδεκα πολύ καλές ομάδες, σοβαρές ομάδες με σοβαρούς προέδρους και με την βοήθεια των εσόδων θα δούμε καλύτερα γήπεδα και ποιοτικούς παίκτες. Επίσης είναι καλό γιατί και μικραίνει η ψαλίδα με την Super League αλλά ο συναγωνισμός μεταξύ πολλών καλών ομάδων θα είναι θετικό γιατί θα τελειώσει επί ίσοις όροις . Πολύ καλύτερο το επίπεδο από το φετινό και θα μπορεί να αναδείξει παίκτες και προπονητές».

Για το μέλλον σας:

«Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στην Παναχαϊκή, σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο με πολύ κόσμο και απαιτητικό κόσμο και σε συνθήκες πρωταθλητισμού στην Football League. Εύχομαι να βρεθεί κάτι στο μέλλον που θα με εμπιστευτεί και θα πιστεύω και εγώ από την πλευρά μου στο κλαμπ το οποίο θα πάω».