Βαθμολογία

Λίβερπουλ όπως Παναθηναϊκός

Μία τεράστια πρόκριση πανηγύρισε η Λίβερπουλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα την οποία νίκησε με 4-0 και έτσι θα βρεθεί στο μεγάλο τελικό της 1ης Ιουνίου στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 3-0 στο πρώτο ματς και το έργο της ήταν σαφώς δύσκολο στον επαναληπτικό, όμως παίζοντας δυναμικά από την αρχή, σκόραρε νωρίς και στην επανάληψη τα δύο γρήγορα γκολ της έδωσαν το αβαντάζ, αλλά και την ψυχολογία, για να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί μόλις μία φορά στον θεσμό και ήταν με ελληνικό χρώμα. Ήταν την σεζόν 1970-1971 όταν ο Παναθηναϊκός του αείμνηστου Φέρεντς Πούσκας αντιμετώπιζε τον Ερυθρό Αστέρα στη ρεβάνς του 4-1 υπέρ των Γιουγκοσλάβων από το πρώτο ματς. Το «τριφύλλι» ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και στην επανάληψη πέτυχε άλλα δύο τέρματα φτάνοντας στη μεγάλη νίκη πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Άγιαξ.

Μάλιστα υπάρχουν ορισμένα αξιοσημείωτα μεταξύ του επιτεύγματος των «πράσινων» και των Ρεντς καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τότε στον τελικό τον Άγιαξ, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και φέτος με την Λίβερπουλ. Το έτερο αξιοσημείωτο είναι ότι ο τελικός τότε διεξήχθη στις 2 Ιουνίου, ενώ φέτος θα γίνει πάλι Ιούνιο, αλλά μία μέρα νωρίτερα.