Βαθμολογία

Τις ευκαιρίες ο Φαλανιακός, το γκολ ο Τύρναβος! (PICS)

Ένα δυνατό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (5/5) στον Τύρναβο. Η τοπική ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Φαλανιακού.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ο Φαλανιακός ήθελε μόνο νίκη αλλά στο τέλος δεν πήρε ούτε την ισοπαλία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε «καθαρίσει» εύκολα από τοπρώτο ημίχρονο αν οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά αξιοποιούσαν τις κλασσικές αρκετές ευκαιρίες που έχασαν.

Από την άλλη ο Τύρναβος που προσπαθεί να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται αφού είναι χαμηλά στη βαθμολογία, έπαιξε πολύ δυνατά, στην επανάληψη αγωνίστηκε κυρίως παθητικά αλλά κατάφερε να σημειώσει ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και να πάρει τη νίκη.

Στο 8’ ο φάουλ εκτέλεσε ο Τσιάκος η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία. Ένα λεπτό μετά σουτ εκτός περιοχής του Πανταζή Η. πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τυρνάβου. Στο 11’ συρτή σέντρα του Λεσάϊ από αριστερά, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα αφού έφτασε στα χέρια του Χαλκιά.

Στο 31’ σουτ του Ιωαννίδη, δύσκολα έδιωξε ο κίπερ, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν οι παίκτες της Φαλάνης να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 39’ νέα ευκαιρία για την Φαλάνη, απευθείας φάουλ του Δημητρέλη, δύσκολα σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Φαλανιακός συνέχισε να πιέζει. Ο Μαχαίρας έκανε το δυνατό σουτ από αριστερά, με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε ο Χαλκιάς. Ο Τύρναβος στο 50’ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με αξιώσεις. Ο Λιάκος μπήκε μέσα στη περιοχή από αριστερά έκανε το σουτ, σωτήρια η επέμβαση του Μάλτζαρη.

Στο 63’ ο Λεσάϊ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Βρέθηκε απέναντι από το τέρμα, όμως ο Χαλκιάς είπε «όχι». Για να φτάσουμε στο 75’ όπου ο Πατσιωτός βγήκε στην αντεπίθεση και με ψύχραιμό πλασέ έκανε το 1-0. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής της αναμέτρησης Αγγελούλης Χρήστος ελέγχεται για την απόφασή του, διότι στο ξεκίνημά της ο Μαχαίρας του Φαλανιακού δέχθηκε τράβηγμα από τον Μπάκο που όμως δεν δόθηκε φάουλ και στην εξέλιξη της φάσης σημειώθηκε και το μοναδικό τέρμα του ματς.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, παρά μόνο ο σοβαρός τραυματισμός του Λεσάϊ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο νεαρός παίκτης του Φαλανιακού χτύπησε στην σπονδυλική του στήλη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Να του ευχηθούμε περαστικά.      

Τύρναβος (Βαγγέλης Τζιόλας): Χαλκιάς, Αυλογιάρης, Πατσής, Κατσαβός, Δασκαλόπουλος, Κόκκας, Κατσαρός – Βέρρος, Κοκόμπελης, Λιάκος, Μπάκος (79’ Νταναβάρας), Πατσιωτός (95’ Ιωαννίδης).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης, Μάνικος (78’ Ακριβόπουλος), Μαχαίρας, Παππάς, Σούλι, Μπέης (64’ Πανταζής Γ.), Δημητρέλης, Πανταζής Η. (64’ Βαρσάμης), Ιωαννίδης (72’ Λυγούρας Χ.), Τσιάκος, Λεσάϊ.

Διαιτητική τριπλέτα: Αγγελούλης, Δεδικούσης, Μάνος.