Βαθμολογία

Έκανε το χρέος του αλλά...

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Football League ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος νίκησε σήμερα (5/5) τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρνασσό με 1-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 54 βαθμούς.

Η λαρισινή ομάδα αυτή τη στιγμή αντί να πανηγυρίζει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης τελικά τερματίζει τρίτη με 54 βαθμούς, παρότι αγωνιστικά συγκέντρωσε 57 πόντους, όμως με μία απόφαση-σκάνδαλο της στερήθηκε ότι κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Αυτό διότι την ίδια ώρα ο Πλατανιάς κέρδισε 2-1 τον Ηρακλή και πήρε την δεύτερη θέση έχοντας 55 βαθμούς και θα παίξει στο διπλό μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Super League, που θα είναι ή ο ΟΦΗ, ή ο ΠΑΣ Γιάννινα. Βέβαια η δεύτερη θέση έπρεπε να πάει στους Λαρισαίους.

Υπό δυνατό αέρα η αναμέτρηση δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ενώ εκκωφαντικός είναι και ο ήχος από τα αεροπλάνα καθώς δίπλα από το γήπεδο βρίσκεται το αεροδρόμιο. Μάλιστα τα αεροσκάφη περνούν ακριβώς πάνω από το γήπεδο του Ηροδότου.

Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησαν τα λάθη για τις δύο ομάδες, σε ένα ματς που ήταν παιχνίδι κέντρου και με τον δυνατό αέρα να είναι ...αντίπαλος των παικτών των δύο ομάδων. Μοιραία το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και με την είσοδο του Λουκάο ανέβηκε, βγήκε μπροστά έψαξε το γκολ και αφού έχασε δύο ευκαιρίες με τον Βραζιλιάνο άσο, τελικά στο 67' πέτυχε το τέρμα που τόσο έψαχνε η λαρισινή ομάδα για να πάρει τη νίκη και να κάνει το χρέος της.

Αγωνιστικά ο Ηρόδοτος, παρότι υποβιβασμένος, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, όπως φυσικά και η λαρισινή ομάδα, η οποία ήθελε και τη νίκη για να ελπίζει για την δεύτερη θέση, όμως ελέω του αέρα δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις.

Στο 20' ο Σκούπρα από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή εκτέλεσε το φάουλ όμως η μπάλα από τον αέρα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η σέντρα του ιδίου παίκτη στο 24' με την μπάλα να αλλάζει πορεία και αντί να πάει στη περιοχή, κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ηρόδοτος παραλίγο να προηγηθεί με 1-0, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Νύκταρη από τα αριστερά, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκέκα, που πάντως ήλεγχε την πορεία της.

Το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως κακό με πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθαρές ευκαιρίες με συνέπεια το 0-0 να σφραγίζει απολύτως δίκαια τις προσπάθειες των παικτών, με τον αέρα πάντως να δυσχαιρένει το έργο τους.

Στην επανάληψη ο κ. Μπελά πέρασε στο ματς τον Πολέτο και αυτόματα ο Απόλλωνας ανέβηκε αγωνιστικά με τον δραστήριο άσο να βγάζει στο 50' την πάσα στον Ράμος που έκανε το σουτ με την μπάλα να μπλοκάρεται από τον Κασμερίδη, ενώ στο 53' δικό του σουτ η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο ο Απόλλωνας με τον Πολέτο στο 55' να δέχεται μπαλιά στη πλάτη της άμυνας από τον Λίταινα, όμως το σουτ του η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Ένα λεπτό αργότερο ο ίδιος παίκτης από τα δεξιά έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ η μπάλα όμως πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κασμερίδη.

Η λαρισινή ομάδα δικαιώθηκε στο 67' όταν ο Σκούπρα βρήκε με κάθετη τον Λουκάο και αυτός με ωραίο τελείωμα από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη για το 0-1. Ο Απόλλωνας πέτυχε το τέρμα που ήθελε και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα άκουσε άσχημα μαντάτα από τα Περιβόλια καθώς ο Πλατανιάς μόλις είχε κάνει το 2-0.

Από εκεί και έπειτα ο προπονητής του Απόλλωνα φρέσκαρε την ομάδα του με την είσοδο του Γαρυφαλλόπουλου αντί του σκόρερ Λουκάο και τον Κοντοθανάση αντί του Λίταινα, τη στιγμή που ο τεχνικός του Ηροδότου Γιώργος Λυρώνης, έκανε αναγκαστικά δύο αλλαγές με τους τραυματισμούς των Ζιώγα και Πίντο με τους Δαμιανάκη και Κλινάκη αντίστοιχα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ηρακλής είχε μειώσει σε 2-1 και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα εκεί με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει και τον Απόλλωνα να παίρνει τελικώς τη νίκη τερματίζοντας τρίτος με 54 βαθμούς, ενώ ο Ηρόδοτος (που επίσης ήλπιζε πριν του αφαιρεθούν βαθμούς) τερμάτισε 12ος με 28 πόντους και υποβιβάζεται στη παρακάτω κατηγορία.

Διαιτησία: Αγγελάκης (ΕΠΣΜακεδονίας), Βοηθοί: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας), Τυριακίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ηρόδοτος (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Τουγλής, Ανδρέου, Ζιώγας (66' λ.τ. Δαμιανάκης), Αργκιλέσι, Νύκτυαρης, Γκούφας, Ζαμπορόφκσι, Αμαραντίδης, Κασαπάκης, Πίντο (73' λ.τ. Κλινάκης).

Απόλλων Λάρισας (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Ράμος, Καρατάσιος, Λουκάο (73' Γαρυφαλλόπουλος), Καμπέρης, Γκουντρουμπής, Αγιώτης, Μπιμάι, Ρενάτο (46' Πολέτο), Λίταινας (78' Κοντοθανάσης).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ