Βαθμολογία

Ντόστανιτς: «Είμαστε έτοιμοι και για τα δύο παιχνίδια»

“Απόλυτα έτοιμη” για τους δύο αγώνες μπαράζ κόντρα στον Θεσπρωτό, χαρακτήρισε την ομάδα του ο Ράτκο Ντόστανιτς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δύο μέρες πριν το ματς του Πανθεσσαλικού. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως ο αντίπαλος είναι μία ομάδα που δεν χάνει εύκολα και το έργο της Νίκης δεν θα είναι εύκολο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ράτκο Ντόστανιτς:

“Την Κυριακή μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Δεν θα πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε πως έχουμε δύο παιχνίδια, δύο “ημίχρονα”. Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Γνωρίζαμε από την αρχή πως αν δεν κατακτούσαμε το πρωτάθλημα, αυτά τα δύο παιχνίδια θα ήταν τα σημαντικότερα της χρονιάς. Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα για την ομάδα της Νίκης Βόλου και αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως σ’ αυτό το παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο κοντά μας.
Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Είναι έτοιμοι απ’ όλους τους τομείς γι’ αυτό το παιχνίδι και αυτό θεωρώ πως είναι το πιο βασικό ενόψει του μεθαυριανού αγώνα”.

Για το επιθυμητό σκορ του πρώτου αγώνα
“Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα είναι καλοδεχούμενο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε σκορ. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει δείξει σε όλο το πρωτάθλημα πως ακόμη και στις λίγες ήττες της, νικήθηκε δύσκολα. Πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, μία ομάδα που θεωρώ πως θα μας δυσκολέψει. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα ήταν θετικό για εμάς να μην δεχθούμε γκολ. Όμως γνωρίζοντας το ειδικό βάρος της φανέλας της Νίκης Βόλου δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία στο παιχνίδι μας. Θα αγωνιζόμαστε πάντα για να κερδίσουμε και να πετυχαίνουμε γκολ παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο”.

Για το αν τον προβληματίζει ότι η Νίκη θεωρείται φαβορί απέναντι στον Θεσπρωτό
“Ούτε με προβληματίζει, ούτε με φοβίζει. Σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε θεωρούμασταν το φαβορί, όμως θα πρέπει να τονίσω πως δεν πιστεύω ό,τι η ομάδα του Θεσπρωτού είναι το αουτσάιντερ”.

Για το αν αντιμετωπίζει αυτά τα δύο παιχνίδια ως ξεχωριστά ματς και σκέφτεται ότι μπορεί να κριθεί η πρόκριση στον δεύτερο αγώνα
“Είναι δύο “ημίχρονα”, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πάρουμε την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Αυτό μπορεί να κριθεί και στο δεύτερο παιχνίδι. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί και για τα δύο παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι και για τα δύο αλλά τώρα κοιτάζουμε το πρώτο και στο τέλος θέλουμε να πάρουμε την άνοδο”

Μετά το ματς με τον Φωκικό (σ.σ. ένα ματς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Β.) ο κ. Ντόστανιτς είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στα μπαράζ. Ο Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε αν από τότε στο μυαλό του υπήρχε ο σχεδιασμός για τα μπαράζ
“Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αν και περιμέναμε μήπως ο αντίπαλος “στραβωπατήσει”, ετοιμαστήκαμε για τα παιχνίδια των μπαράζ”.

Για το αν προτιμούσε το πρώτο παιχνίδι να γίνει εκτός έδρας κι αν επίσης προτιμούσε να γίνουν αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος οι αγώνες
“Θα ήταν προτιμότερο το πρώτο παιχνίδι να ήταν εκτός έδρας, όμως αυτό δεν αλλάζει κι εμείς είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, θα ήταν ιδανικό να μην είχαμε αυτή την ενδιάμεση διακοπή και τα ματς των μπαράζ να ήταν αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Όμως αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει κάτι και δεν ψάχνουμε κάποιο άλλοθι.
Εμείς αυτές τις μέρες προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και είμαστε έτοιμοι”.

Για το αν τον προβληματίζει η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λόγω των αγώνων που γίνονται αυτές τις μέρες σ’ αυτόν
“Δεν θέλω να ψάχνω για κάποιο άλλοθι, δεν το σκέφτομαι καν αυτό που συμβαίνει με τον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, το ότι γίνονται κάποια παιχνίδια στο γήπεδο που θα αγωνιστούμε την Κυριακή και ως ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό, όμως δεν το σκέφτομαι καθόλου. Το μυαλό μας είναι στο ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα της Κυριακής ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για τη δήλωση του αντίπαλου προπονητή που ανέφερε ότι η Νίκη έχει 300 χιλ. ευρώ μπάτζετ και ο Θεσπρωτός 80 χιλ..
“Είναι όπως τοβλέπει ο καθένας. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του τακτική… Ο Θεσπρωτός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, από την άλλη εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο”

Απόδοση: Goalpost