Βαθμολογία

Τα δεδομένα για Απόλλωνα μετά την αφαίρεση

Οριστική είναι η αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας η οποία δεν πέρασε το πρώτο στάδιο επιτήρησης, όπως και άλλες επτά ομάδες (Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Ηρακλής, Ηρόδοτος, Σπάρτη, Αιγινιακός).

Έτσι τα δεδομένα για την δεύτερη θέση αλλάζουν καθώς πλέον οι Λαρισαίοι δεν κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, διότι η ποινή αυτή ΔΕΝ είναι εφέσιμη και κινδυνεύουν να χάσουν ότι κέρδισαν με το σπαθί τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Εκεί δηλαδή που πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται αγώνες και όχι να μιλάμε για πρωτάθλημα των αστερίσκων.

Στον Απόλλωνα δεν μπορούν να κάνουν κάτι και πλέον για να βρεθεί η ομάδα του Αριάν Μπελά στο μπαράζ θα πρέπει να κερδίσει τον υποβιβασμένο πλέον Ηρόδοτο και να παρακαλά να μην κερδίσει ο Πλατανιάς τον Ηρακλή στα Περιβόλια. Ο Απόλλωνας θα πάρει την δεύτερη θέση και με ισοπαλία, αρκεί να ηττηθούν οι Χανιώτες (σ.σ. ο Απόλλων υπερτερεί στην ισοβαθμία), ενώ αν ηττηθεί δεν έχει καμία ελπίδα για το μπαράζ ανόδου.

Από την άλλη επειδή και ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών ψάχνει πλέον νίκη για να ελπίζει για την είσοδό του στη Super League 2 και παράλληλα να μην νικήσει η ΑΕ Καραϊσκάκης τα αδιάφορα πλέον Τρίκαλα. Αν ο Γηραιός ηττηθεί η φέρει ισοπαλία στα Χανιά, τότε αυτόματα υποβιβάζεται καθώς ακόμα και αν χάσει η ομάδα της Άρτας, υστερεί στην ισοβαθμία μαζί της καθώς ηττήθηκε και εντός έδρας και εκτός.

Αναλυτικά και η βαθμολογία όπως διαμορφώνεται:

1. ΝΠΣ Βόλος 57**

.........................................................

2. Πλατανιάς 52

.........................................................

3. Απόλλων Λάρισας 51****

4. Απόλλων Πόντου 46****

5. Εργοτέλης 45***, ****

6. Δόξα Δράμας 45**

7. Παναχαϊκή 45

8. Κέρκυρα 44****

9. ΑΟΧ/Κισσαμικός 43

10. AE Καραϊσκάκης 40

.........................................................

11. Ηρακλής 39****

12. Τρίκαλα 32

.........................................................

12. Ηρόδοτος 28****

14. Αήττητος Σπάτων 22*

15. Αιγινιακός 13****

16. Σπάρτη 11***, ****

* Η ομάδα του Αήττητου Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω εκπρόθεσμου Μετοχικού κεφαλαίου

** Το μεταξύ τους παιχνίδι Δόξα Δράμας - ΝΠΣ Βόλος κατοχυρώθηκε με 0-3 υπέρ των Βολιωτών

*** Το μεταξύ τους παιχνίδι Εργοτέλης - Σπάρτη κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ των Κρητικών, ενώ από την Σπάρτη αφαιρέθηκαν και τέσσερις βαθμοί

**** Στις ομάδες αυτές αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί καθώς δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο επιτήρησης