Βαθμολογία

Δικηγόροι ζητούν εξαίρεση από δικαστικοί αντιπρόσωποι

Αυξημένες κατά πολύ είναι φέτος, εν όψει των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών οι αιτήσεις εξαίρεσης από δικαστικούς αντιπροσώπους δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που έχουν τα προσόντα διορισμού στις εν λόγω θέσεις.
Προφανώς οι δικηγόροι που ζητούν εξαίρεση από δικαστικοί αντιπρόσωποι, δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη σχετική εκλογική διαδικασία, παρά την αυξημένη φέτος αμοιβή, που ανέρχεται σε 117 ευρώ την ημέρα. Μάλιστα με μια ελάχιστη απασχόληση στη διαδικασία 9 ημερών, η αμοιβή ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, ενώ μπορεί να φθάσει τα 1.400 ευρώ, εφόσον ο δικαστικός αντιπρόσωπος απασχοληθεί σε νησί για 12 ημέρες.
Όπως έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστο Στρατηγόπουλο, από τους 500 περίπου δικηγόρους μέλη του Συλλόγου που έχουν τα προσόντα διορισμού ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, ο Σύλλογος κατέληξε σε 381 δηλώσεις προτίμησης, ωστόσο υπήρξαν 102 δηλώσεις εξαίρεσης από τη διαδικασία.
Σύμφωνα με στοιχεία από παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου οι αιτήσεις εξαίρεσης ήταν 35-40, η αύξηση φέτος φθάνει το 155%…
Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές από τον Άρειο Πάγο, στη Μαγνησία αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος 703 εκλογικά τμήματα, καθώς θα «σπάσουν» τα μεγάλα εκλογικά τμήματα (τα άνω των 300 εκλογέων), αφού θα στηθούν τριπλές κάλπες στις 26 Μαΐου.
Ο κ. Στρατηγόπουλος υπολόγισε ότι λόγω του αυξημένου αριθμού εκλογικών τμημάτων, αναμένεται ρεκόρ διορισμών δικαστικών αντιπροσώπων, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαδικασία.
Χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου κατατέθηκαν 12 υποψηφιότητες, εκ των οποίων επτά συνδυασμών και πέντε μεμονωμένων υποψήφιων. Από τους συνδυασμούς κατατέθηκε και αυτός του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Βόλου κ. Αχ. Μπέου.
Συνολικά μέχρι χθες είχαν κατατεθεί 26 υποψηφιότητες συνδυασμών και ανεξάρτητων μεμονωμένων υποψήφιων, ενώ η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.
Η Γραμματεία του Πρωτοδικείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται σήμερα τις εργάσιμες ώρες. Αύριο Σάββατο το Πρωτοδικείο θα μείνει ανοικτό από τις 10 το πρωί μέχρι 14.00. Την Κυριακή 5-5-2019 το Πρωτοδικείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Τα αναγραφόμενα ονοματεπώνυμα υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων να φέρουν αύξοντα αριθμό και να είναι καταχωρημένα με αλφαβητική σειρά. Παρακαλούνται οι αντιπρόσωποι των υποψηφίων συνδυασμών να προσκομίζουν με usb τα ονόματα, προκειμένου να αντιγράφονται στο σχετικό αρχείο του Πρωτοδικείου.
Θα ακολουθήσει η κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων από τον Άρειο Πάγο και των εφορευτικών επιτροπών την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα γίνουν και οι σχετικές επιδόσεις, σε όσους κληρώθηκαν.
Το Σάββατο 12 Μαΐου αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές. Στη συνέχεια θα οριστούν από το υπουργείο Εσωτερικών τα εκλογικά τμήματα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210-23634 κ. Παπαδήμου, 24210-39933 κ. Πελεκούδα, κ. Παπαδημητρίου 24210-32480 κ. Καζάνη.

e-thessalia.gr