Βαθμολογία

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό απέκτησαν Άρσεναλ και Τσέλσι

Το σενάριο του αγγλικού «εμφυλίου» στον εφετινό τελικό του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού, συγκεντρώνει ακόμη περισσότερες πιθανότητες μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ και η Τσέλσι πήραν προβάδισμα έναντι της Βαλένθια και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα, καθώς η ομάδα του Έμερι επικράτησε με 3-1 των «νυχτερίδων» στο «Εμιρέιτς», την ώρα που οι «μπλε» έπαιρναν ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία, αποκτώντας έτσι τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, δεδομένου ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο αρχικό σχήμα, η Άρσεναλ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα από το σοκ που δέχτηκε στο 11΄, όταν ο Ντιακαμπί με κοντινή κεφαλιά έκανετο 1-0 τους για τους Ισπανούς.

Πιο συγκεκριμένα μέσα σε εννέα λεπτά η ομάδα του Λονδίνου έκανε την ανατροπή με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λακαζέτ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της, για να έρθει στις καθυστερήσεις το τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ να μεγαλώσει το προβάδισμα της για την πρόκριση.

Στην «Κόμερζμπανκ Αρένα», η Αϊντραχτ πήρε προβάδισμα με το μεγάλο της «αστέρι» (Γιόβιτς), αλλά οι Λονδρέζοι «απάντησαν» σε ένα κομβικό σημείο του ματς με τον Πέδρο (τρίτο γκολ του Ισπανού στα δύο τελευταία ματς) και, πλέον, κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να βρεθούν στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Άρσεναλ-Βαλένθια 3-1

Γκολ: 11' Ντιακαμπί (Βαλένθια), 18', 26' Λακαζέτ (Άρσεναλ), 90+1' Ομπαμεγιάνγκ.

Κίτρινες: Ντιακαμπί (Βαλένθια), Παρέχο (Βαλένθια).

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (82' Μονρεάλ), Μουστάφι, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί (58' Τορέιρα), Τσάκα, Κολάσινατς, Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Βαλένθια: Νέτο, Ντιακαμπί, Γκαράι, Παουλίστα, Ρονκάγκλια, Πιτσίνι, Κάρλος Σολέρ (71' Βας), Παρέχο, Γκαγιά, Ροντρίγκο, Γκέδες (71' Γκαμεϊρό).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Tσέλσι 1-1

Γκολ: 23' Γιόβιτς (Άιντραχτ), 45' Πέδρο (Τσέλσι).

Κίτρινες: Kρίστενσεν (Τσέλσι), Φερνάντες (Άιντραχτ).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ, Ντα Κόστα, Ρόντε, Φερνάντες (73' Πασιένσια), Φαλέτ, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς και Κόστιτς.

Tσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κρίστενσεν, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Λόφτους-Τσικ (82' Κόβατσιτς), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (61' Aζάρ).