Βαθμολογία

Ιστορική πρόκριση για τον Δαμασιακό!!! (PICS)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟ ΧΑΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

Ένα δυνατό παιχνίδι έγινε στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Δαμασιακό και τον Σμόλικα, το γκολ του Στέλιου Λούτσου στο 45’ (1-0) έστειλε την ομάδα του Δαμασιακού στον τελικό με αντίπαλο τον Π.Ο.Ε. Η αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη (2/5) στο γήπεδο Μεσοχωρίου παρουσία περίπου 150 φιλάθλων, σε ένα ιδανικό απόγευμα από θέμα καιρικών συνθηκών.

Της Βάσως Γκατζούλη

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή σε έναν τελικό για το συγκρότημα του Δημήτρη Μπουκουβάλα μιας και η παρθενική ήταν το μακρινό 1976 όταν και οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από το Κατωχώρι.

Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Δαμασιακού Νίκου Χασιώτη που έφυγε την Μεγάλη Πέμπτη από τη ζωή, γι’ αυτό το λόγο και οι παίκτες της ομάδας φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Σμόλικας είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς αυτό να το εκμεταλλευτεί και να απειλήσει ουσιαστικά, αφού φάσεις δεν υπήρχαν εκτός του γκολ. Στην επανάληψη μπήκε αποφασιστικά ο Δαμασιακός, κέρδισε τις προσωπικές κόντρες και θα μπορούσε να διευρύνει και το σκορ.

Η πρόκριση του Δαμασιακού ήρθε μετά από 43 ολόκληρα χρόνια και έχει πολύ μεγάλη σημασία και συγκίνηση για όλη την ομάδα, την διοίκηση, αλλά και τους φιλάθλους αφού φάνηκε να το θέλουν όλοι τους πάρα πολύ για να την αφιερώσουν πολύ ψηλά στον ουρανό σε έναν ξεχωριστό και αγαπητό άνθρωπο το Νίκο Χασιώτη. Όλοι τους τον έκαναν πολύ χαρούμενο εκεί που βρίσκεται, αφού ο Δαμασιακός ήταν η ομάδα της καρδιάς του. Όμως και το athleticlarissa εύχεται στο Νίκο το Χασιώτη που αγαπούσε πάρα πολύ «καλό παράδεισο» και στην οικογένειά του και τον γιο του Γιαννάκη πολλά συλλυπητήρια και ο θεός να τους δίνει πάντοτε υγεία και πολύ δύναμη για να τον θυμούνται.

Αναφορικά με τις φάσεις του αγώνα, στο 45’ καλό φάουλ του Νάτση, στην καρδιά της άμυνας ο Λούτσος εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Γραβάνη και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 53’ ωραίο γέμισμα στην περιοχή του Νάστη για τον Ιωαννίδη, αυτός ξέφυγε από την άμυνα, έκανε το σουτ από πολύ κοντά, μεγάλη επέμβαση από τον Γραβάνη. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Δαμασιακό ήταν στο 71’ όταν ο Νάτσης έβγαλε τη σέντρα για τον Φούντα, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και τον Αμπατζίδη προ της εστίας, σταμάτησε ο Σκούπρας με κόρνερ.

Δαμασιακός (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Μιγδάνης, Ιωαννίδης, Ντόκος, Γεωργατζιάς, Μπακαΐμης, Μουσιάρης, Νάτσης, Δούκας, Λούτσος (68′ Γκαντρής, 73′ λ.τ. Λέτσιος Α.), Αμπατζίδης (93′ Αγραφιώτης), Φούντας (93′ Τσιάλτας).

Σμόλικας (Βασίλης Μπακογιάννης): Γραβάνης, Σκούπρας, Κακαζούκης, Τσιρογιάννης, Μπέτσης, Μολάς, Καρέντζος, Γκατζούλης, Σέτζας, Γκατζιούρας (59′ Ντούρας), Ζαμπέτας.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Μάνος, Πατέτσος. (Η διαιτησία του Αγησίλαου Μπουμαρσόπουλου κρίνεται άριστη και αντάξια των περιστάσεων).