Βαθμολογία

Λαϊκό προσκύνημα για τον Άγιο Ραφαήλ στο Ομορφοχώρι (PICS)

Λαϊκό προσκύνημα από χιλιάδες πιστούς εις μνήμην της εορτής του θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

Της Βάσως Γκατζούλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αγίου Ραφαήλ στο παρεκκλήσιο που είναι το ιερό προσκύνημα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Πραγματική λαοθάλασσα κατέκλυσε το προσκύνημα των Αγίων στο Ομορφοχώρι.

Το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο ιερέας του χωριού Πατήρ Παύλος Τσουκνίδας, ιερείς, τοπικοί άρχοντες και φορείς και πλήθος κόσμου.

Αναστάσιμο ήταν το μήνυμα του Ιερώνυμου, λόγω των ημερών, όμως αναφέρθηκε και στους νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Οι Άγιοι εμαρτύρησαν το 1436 στο λόφο των Καρυών, στην Θέρμη της Μυτιλήνης με την μεγάλη γενοκτονία.

Μέχρι και το 1959 δεν είχαμε στοιχεία τους, όμως στην πορεία παρουσιάστηκαν σε ευσεβείς ανθρώπους και έδωσαν στοιχεία όπως τοποθεσία, κειμήλια, λείψανα και τάφους. Όλα βρέθηκαν και ήρθαν στο φως και από τότε γιορτάζεται με την δέουσα ευσέβεια η μνήμη τους.

Πραγματικά είναι τόσο συγκινητική η προσέλευση του κόσμου και η πίστη. Θεωρούμε πως στις μέρες που διάγουμε μόνο ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου, αφού η πίστη και η αγάπη προς το θεό και τον συνάνθρωπο είναι εκείνη που μπορεί να σώσει τον άνθρωπο.

*Στην επίσημη σελίδα του athleticlarissa στο Facebook θα μπορέσετε να δείτε εκτενή πλάνα από την λειτουργία, δοξολογία και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ραφαήλ.