Βαθμολογία

Σαμαράς: «Παλέψαμε όλοι μαζί»

Επιτυχημένη κρίνεται η σεζόν στον Απόλλωνα Πόντου αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ξεκίνησε προετοιμασία με περιορισμένο ρόστερ. Ο Δημήτρης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στη Metrosport, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς.

Παράλληλα, μίλησε για την αναδιάρθρωση ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για τη νέα σεζόν μιας και διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη φετινή σεζόν: «Αν μας έλεγε κάποιος στην αρχή της σεζόν ότι στο τέλος θα είμαστε τόσο ψηλά και μάλιστα σχετικά άνετα, δύσκολα να τον πιστεύαμε. Η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Ξεκινήσαμε προετοιμασία με 13-14 ποδοσφαιριστές, χωρίς φιλικά, αλλά στο τέλος μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πορεία μας ήταν αναμφίβολα πετυχημένη».

Για τους λόγους που ο Απόλλων Πόντου δεν κατάφερε μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας: «Τα παιδιά έδωσαν το 100%. Σημαντικό ήταν επίσης ότι στην ομάδα υπήρχαν παιδιά έμπειρα, που γνώριζαν την κατηγορία. Συν τοις άλλοις, το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν ήταν τόσο υψηλό. Ωστόσο, παιχνίδι με παιχνίδι βρήκαμε ρυθμό. Κάναμε ότι καλύτερο».

Για το ότι ο Απόλλων Πόντου δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση: «Ηταν ματς κλειδιά, στα οποία δεν παρουσιαστήκαμε, όπως θα έπρεπε. Δεν ήμασταν καλοί σε εκείνα τα τρία παιχνίδια, τα οποία δώσαμε σε μία εβδομάδα, με συνέπεια η συγκομιδή μας να μην ήταν καλή. Ετσι, μείναμε πίσω όσον αφορά τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, η οποία οδηγούσε στα μπαράζ ανόδου».

Για το τι κρατά από τη φετινή χρονιά: «Κρατώ σίγουρα την καλή πορεία. Παλέψαμε όλοι μαζί. Δεθήκαμε ως ομάδα. Από την άλλη, δεν θέλω να θυμάμαι σίγουρα τα προβλήματα, κυρίως τα οικονομικά και γενικά ότι έχει να κάνει με το εξωαγωνιστικό».

Για την αναδιάρθρωση: «Η ομάδα θα έχει σίγουρα περισσότερα έσοδα. Υπάρχουν τρύπες από το παρελθόν. Χρειάζεται καλή διαχείριση για να είναι όλοι καλά. Σίγουρα για τον Απόλλωνα είναι τεράστιο εφόδιο το μπάτζετ της αναδιάρθρωσης για τις ΠΑΕ».

Για το τι σκοπεύει να κάνει τη νέα σεζόν: «Νωρίς είναι ακόμη. Αν είμαι υγιής και αν με θέλει η ομάδα, θα δούμε…».