Βαθμολογία

Πένθος στο ΝΒΑ για τον Χάβλιτσεκ

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του ΝΒΑ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής (26/4), χτυπημένος από την ασθένεια του Πάρκινσον. Ο θάνατος του Τζον Χάβλιτσεκ έχει σκορπίσει τη θλίψη στους λάτρεις του μπάσκετ ανά την υφήλιο και το πένθος στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

O «Hondo» υπήρξε ένα από τους καλύτερους γκαρντ φόργουορντ της εποχής του, παίζοντας στους Μπόστον Σέλτικς για 16 χρόνια και έχοντας στατιστικά που… ζαλίζουν με μέσο όρο καριέρας στους 20,8 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 1,2 κλεψίματα.

Με τους Κέλτες κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, ενώ συμμετείχε 13 φορές σε All Star Game. Οι διακρίσεις του δεν σταματούν εδώ καθώς αναδείχθηκε MVP των Τελικών του 1974 και έγινε 4 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ, 7 φορές μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας, 5 φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και 3 φορές μέλος της 2ης καλύτερης αμυντικής πεντάδας. Παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς και ο 19ος διαχρονικά στο ΝΒΑ με 26.395 πόντους, συνολικά.