Βαθμολογία

Παρακράτηση και όχι πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί αφαίρεση πέντε βαθμών και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για όλα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει κληθεί να πληρώσει 99.500 ευρώ.

Εκτός αυτού, όμως, οι «πράσινοι» αναμένεται να μη βάλουν και κάποια χρήματα στα ταμεία τους. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι 7 ΠΑΕ με την ΕΡΤ (άρα και ο Παναθηναϊκός), υπάρχει ένας πίνακας απομειώσεων, στον οποίο αναφέρονται παρακρατήσεις ποσών σε περιπτώσεις διάφορων άσχημων περιστατικών.

Προσοχή! Μιλάμε για παρακράτηση και όχι για επιπλέον πρόστιμο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που συμβούν περιστατικά, όπως αυτό στο ΟΑΚΑ, η σύμβαση προβλέπει ότι η Σούπερ Λίγκα έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την ΕΡΤ και η τελευταία από την πλευρά της παρακρατεί ένα ποσό από την αμοιβή της ΠΑΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη συμφωνία, το ποσό αυτό, η Δημόσια Τηλεόραση το καταβάλει άμεσα στη Λίγκα, στο πλαίσιο της δημιουργίας ειδικού ταμείου επιβραβεύσεων. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και των περιστατικών του ΟΑΚΑ, δηλαδή της μη έναρξης ή διακοπής αγώνα, προβλέπεται παρακράτηση 150.000 ευρώ.

πηγή: sport-fm.gr