Βαθμολογία

Για το αυτονόητο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα (25/4), αλλά και μέρα ημιτελικών κυπέλλου με τους αγώνες ρεβάνς Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ και Λαμία - ΑΕΚ, οι οποίοι θα κρίνουν και το ζευγάρι του τελικού.

Οι Δικέφαλοι νίκησαν στα πρώτα παιχνίδια, αμφότεροι με 2-0 και έτσι έχουν το προβάδισμα να βρεθούν για τρίτη σερί χρονιά στο τελικό της διοργάνωσης, θέλοντας απλά να κάνουν το αυτονόητο στις αποψινές ρεβάνς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ

Μετά τα γλέντια και τις φιέστες για την κατάκτηση του τίτλου, ο Δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στο κύπελλο και τον στόχο του νταμπλ, με τον δεύτερο ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης στη Πελοπόννησο (16:00 Cosmote Sport 2).

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και απλά καλείται να διαχειριστεί το προβάδισμα από το πρώτο ματς, για να βρεθεί η ομάδα στον τελικό και να κατακτήσει το νταμπλ προκειμένου να ολοκληρώσει ονειρικά τη φετινή σεζόν.

Στις μέρες που ακολούθησαν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ρασβάν Λουτσέσκου θέλησε να ρίξει τους τόνους και επισήμανε τους κινδύνους της ρεβάνς και ότι ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα. Ο Αστέρας χωρίς άγχος θα επιδιώξει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και την ανατροπή, για να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό.

Αγωνιστικά ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βιεϊρίνια, όπως και στους Ενρίκε, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ. Αντίθετα επιστρέφει ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μανιά, αλλά και στους Καλτσά, Ιγκλέσιας και Πασαλίδη.

ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ

Την τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό επιδιώκει η ΑΕΚ στην αποψινή ρεβάνς με τη Λαμία στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας στις 18:00, με μεταδοση από το Cosmote Sport 1.

Η Ένωση απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα και μοναδική εξιλέωση θα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, με την ΑΕΚ να έχει παρακαταθήκη το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης, που της δίνει και το προβάδισμα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του, στους οποίους θύμισε ότι η Λαμία απέκλεισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στο δρόμο για τα ημιτελικά, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να παίζει χωρίς άγχος για ότι το καλύτερο.

Αγωνιστικά ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τσιγκρίνσκι, Λόπες, αλλά και τους Τσόσιτς, Κλωναρίδη, ενώ επιστρέφουν Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας, Μπάρκας. Από την άλλη ο κ. Χάβος δεν υπολογίζει στον τραυματία Σαράνοφ, ενώ επιστρέφει από τραυματισμό ο Πίτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16:00 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Cosmote Sport 2

18:00 Λαμία - ΑΕΚ: Cosmote Sport 1