Βαθμολογία

Μπελά: «Συνολική προσπάθεια από την αρχή, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι στο μπαράζ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio E 103 FM, των Ιωαννίνων και την εκπομπή «Τα ντελάλια» των καλών φίλων και συναδέλφων Νίκου Σκούμπου και Γιώργου Παππά «φιλοξενήθηκε» ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, Αριάν Μπελά.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα αναφέρθηκε στη φετινή μεγαλειώδη πορεία της ομάδας τονίζοντας ότι πρόκειται για συνολική προσπάθεια από την αρχή της σεζόν, για να βρεθεί ο σύλλογος ένα βήμα πριν το μπαράζ, στο οποίο δεν έχει να χάσει κάτι, παρά μόνο να κερδίσει.

Ο νεαρός προπονητής εξήρε και την δουλειά του κ. Τροΐζι τον οποίο διαδέχθηκε στον λαρισινό πάγκο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο του και προπονητή του Πλατανιά, Γιάννη Τάτση, ενώ σχολίασε και την φάση του 90' με τους Χανιώτες και την εκπληκτική απόκρουση του Μαντζάρη.

Παράλληλα χαρακτήρισε δύσκολη την απάντηση στο ερώτημα αν είναι ο ΠΑΣ αντίπαλος στο μπαράζ, σχολίασε την φετινή πορεία των Ηπειρωτών στην οποία το λιγότερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Γιάννης Πετράκης, ενώ μίλησε και για τις δικές του εμπειρίες ως προπονητής στις ομάδες που δούλεψε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει «κόντρα» σε ενδεχόμενη άνοδο του Απόλλωνα, με τη μεγάλη ομάδα της πόλης την ΑΕΛ, τόνισε ότι η ΑΕΛ είναι η μεγάλη ομάδα της Λάρισας και δεν υπάρχει καμία κόντρα, ενώ ευχήθηκε τελικό Champions League Άγιαξ - Μπαρτσελόνα και τέλος έστειλε τις δικές του ευχές για τις Άγιες Μέρες.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Μπελά:

Σε ερώτηση για την φετινή πορεία του Απόλλωνα Λάρισας ανέφερε:

«Μία μεγάλη προσπάθεια καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι με τον κ. Τροΐζι που έκανε εξαιρετική δουλειά, εγώ πήρα μία ομάδα έτοιμη, βελτιωθήκαμε σε μερικά πράγματα και αυτό βοήθησε και τα παιδιά. Μην ξεχνάμε ότι όλοι είναι ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, εκτός των Χατζή, Κουρτεσιώτη και Σκούπρα και καταφέραμε με δουλειά, δουλειά, δουλειά να βελτιωθούμε σε αυτά που υστερούσαμε και να κερδίσουμε τον Πλατανιά και να είμαστε φαβορί για το μπαράζ. Είναι συνολική προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς».

Σε ερώτηση για τις πιθανότητες της ομάδας ενόψει του μπαράζ με τον 13ο της Super League δήλωσε:

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λές ποτέ. Σίγουρα η εμπειρία είναι από τη πλευρά της ομάδας της Super League, καθώς η κατηγορία είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από την Football League, αλλά εμείς ακόμα ΔΕΝ έχουμε εξασφαλίσει την δεύτερη θέση, θέλουμε ένα βαθμό στο ματς με τον Ηρόδοτο. Κερδίσαμε τον Πλατανιά μία εξαιρετική ομάδα που επίσης κάνει μία μεγάλη προσπάθεια με τον Γιάννη Τάτση, με τον οποίο είμαστε φίλοι, δεν ήθελα να βρεθούμε αντίπαλοι σε τέτοιο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για την φάση του 90' και την εκπληκτική απόκρουση του Μαντζάρη είπε:

«Ήμασταν τυχεροί. Ήταν η φάση αυτή στο 90' ήταν και το δοκάρι που είχε ο Πλατανιάς νωρίτερα, ήταν μία καταπληκτική απόκρουση του Μαντζάρη, απόκρουση που είχε μέσα τα πάντα... Όλο το άγχος, όλη η πίεση πέρασε μέσα από αυτά τα δευτερόλεπτα της φάσης αυτής».

Σε ερώτηση για την ομάδα της Super League και τι ελπίδες μπορεί να έχει ο Απόλλωνας τόνισε:

«Θα παλέψουμε, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, ήδη είμαστε πετυχημένοι. Στη φετινή κατηγορία καταφέραμε να είμαστε δεύτεροι απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, όπως ο ΝΠΣ Βόλος, ο Εργοτέλης, ο Πλατανιάς και όμως τα καταφέραμε. Στη μπάλα δεν μπορείς ποτέ να πεις ποτέ, εμείς θα προετοιμαστούμε για ότι το καλύτερο».

Σε ερώτηση για το πως θα ένιωθε εκείνος αν βρεθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο μπαράζ:

«Είναι δύσκολη ερώτηση.... Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτε για τον ΠΑΣ, μακάρι να γίνει αλλαγή της απόφασης και να μην περάσει η αναδιάρθρωση, για να μπορέσει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν είπε τίποτα στον Γιάννη Τάτση μετά το ματς με Πλατανιά ανέφερε:

«Με τον Γιάννη είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχουμε παίξει μπάλα μαζί, είμαστε δύο νέοι προπονητές. Στο παιχνίδι ήμουν πιο τυχερός, κερδίσαμε, δικαιούμασταν την δεύτερη θέση καθώς από όταν ανέλαβα με εξαίρεση 2-3 παιχνίδια κρατούσαμε πάντα τη θέση αυτή και έλεγα στα παιδιά καλύτερα να σε κυνηγάν παρά να κυνηγάς εσύ. Γιατί πολύ απλά αν κυνηγάς έχεις το άγχος, ενώ αν δεν κυνηγάς το άγχος το έχουν οι αντίπαλοι και εσύ αποδίδεις καλύτερα στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το αν παρακολούθησε φέτος το πρωτάθλημα της Super League και τι γνώμη έχει για το πρωτάθλημα, αλλά και τον ΠΑΣ είπε:

«Ναι είδα, από την αρχή της χρονιάς, όσο ήμουν στα Γιάννενα έβλεπα τον ΠΑΣ. Πιστεύω όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι καθόλου θέμα προπονητή, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι πέντε χρόνια στην ομάδα, έχει βγει Ευρώπη με αυτόν η ομάδα. Φέτος δεν βοηθήθηκε καθόλου στο κομμάτι των μεταγραφών, γιατί κακά τα ψέματα για έναν προπονητή χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψει. Αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία, οποιοσδήποτε προπονητής δεν μπορεί να δουλέψει. Και πάλι καλά που η ομάδα το πάλεψε όσο μπόρεσε μέχρι εδώ. Βέβαια είναι και το κομμάτι διαιτησία καθώς στέρησε με Αστέρα και Πανιώνιο τέσσερις βαθμούς και ίσως αν δεν είχαν γίνει αυτά, η ομάδα να είχε πετύχει τον στόχο της. Η κατηγορία χάθηκε εν πολλοίς και στις απώλειες με ΑΕΛ και ΟΦΗ καθώς αν είχε πάρει ο ΠΑΣ τα ματς αυτά θα ήταν σε καλύτερη μοίρα».

Σε ερώτηση, με δεδομένο ότι δουλεύει φέτος στη Football League και γνωρίζει την κατηγορία, αν τελικά ο ΠΑΣ υποβιβαστεί πόσο δύσκολη θα είναι η επάνοδος τόνισε:

«Γενικά του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολη η Super League 2, καθώς θα υπάρχει οικονομική άνεση για να ενισχυθεί οποιαδήποτε ομάδα με μεταγραφές. Από τη στιγμή που θα έχει μία ομάδα εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο θα είναι πιο άνετη να ενισχυθεί για να κάνει πρωταθλητισμό. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό με ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός, όπως και η ομάδα που θα προκύψει από το μπαράζ».

Σε ερώτηση για τις εμπειρίες του ως προπονητής σχολίασε:

«Καταρχάς για να φτάσω εδώ, ασχολήθηκα πρώτα με τα μικρά παιδιά και τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα. Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Τσάγκα που μου έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσω, μετά ευχαριστώ τον Σωτήρη Παππά που έπαιζα ΑΕ Γιάννενα, μετά στα Σερβιανά ως προπονητής και εν συνεχεία στην κ-19 και κ-21 της Εθνικής Αλβανίας. Εκεί μαθαίνεις πολλά πράγματα, πως μπορεί να λειτουργήσει μία ομάδα, τι παίκτες χρειάζονται, πρέπει να παρακολουθείς την μεγάλη ομάδα και εκεί είδα πως λειτουργεί μία Εθνική. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Έχω ακόμα πολλά να μάθω, καθώς πολλά αλλάζουν καθημερινά στο ποδόσφαιρο. Εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος, ευτυχώς εδώ στον Απόλλωνα έχω καλούς συνεργάτες, τον Κυριάκο Γιάγκο που είναι γυμναστής, τον Μπάμπη Μπακαρό που είναι προπονητής τερματοφυλάκων».

Σε ερώτηση για το αν ήταν να διαλέξει ο ίδιος σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη, τον επόμενο προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, μεταξύ των προπονητών του Απόλλωνα Λάρισας και του Πλατανιά, είπε:

«Όταν γίνεται προγραμματισμός το πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο πρόεδρος. Κακά τα ψέματα ο ΠΑΣ θέλει άλλους παίκτες, τόσα χρόνια στα Γιάννενα έχουν δώσει τα πάντα, αλλά χρειάζεται ανανέωση. Αυτοί οι παίκτες είναι πετυχημένοι με τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Ο στόχος θα είναι η επάνοδος της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και για αυτό θα γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός για την άνοδο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να έχει δικά του παιδιά μέσα στην ομάδα, παιδιά-σημαίες όπως βλέπω και σε άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιδιά στα Γιάννενα να προσφέρουν σε κ-19, κ-17 κλπ. Αυτό το έκανε μόνο ο κ. Κούγιας στα Γιάννενα, με παλιούς παίκτες, όταν με έβαλε τεχνικό διευθυντή σε μία χρονιά που κάναμε μεγάλο αγώνα, με πολλά διαρκείας κλπ. Μεγάλο κακό ότι ο ΠΑΣ δεν χρησιμοποιεί σε διάφορα πόστα τα παιδιά του».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει καμία «κόντρα» με την μεγάλη ομάδα της πόλης την ΑΕΛ αν βρεθεί και ο Απόλλωνας στη μεγάλη κατηγορία ανέφερε:

«Εμείς έχουμε τον δικό μας κόσμο, η ΑΕΛ είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης, όλη η πόλη είναι με την ΑΕΛ και δεν θα υπάρχει καμία κόντρα. Είναι όπως στα Γιάννενα που ο ΠΑΣ είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης, παρότι είχε ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία το Βελισσάριο που είχε λίγο κόσμο. Εδώ στη Λάρισα ο κόσμος είναι με την ΑΕΛ, είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης».

Σε ερώτηση για το αν θα τα ...βρίσκανε με τον Τάτση ως τεχνικό δίδυμο στον ΠΑΣ δήλωσε:

«Μία οικογένεια, ένα ζευγάρι πάντα τα βρίσκει.... Με Γιάννη δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και κοιτάμε ότι το καλύτερο».

Σε ερώτηση για το ότι κέρδισε τον πρώην προπονητή του Νίκο Αναστόπουλο τόνισε:

«Όχι, παρά μόνο στη συνέντευξη τύπου σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπα ότι ήταν πιο δύσκολο καθώς εγώ είμαι μαθητής και ο Αναστόπουλος καθηγητής (γέλια)».

Σε ερώτηση που θα στοιχημάτιζε για το Champions League ανέφερε:

«Δεν στοιχηματίζω σε καμία ομάδα, δεν είμαι του στοιχήματος. Αυτή τη στιγμή είμαι με τον Άγιαξ και εύχομαι να δούμε τελικό Άγιαξ - Μπαρτσελόνα για να δούμε καλό θέαμα από δύο ομάδες που το προσφέρουν αυτό».

Τέλος έστειλε και τις ευχές του για τις Άγιες Μέρες:

«Να ευχηθώ κλείνοντας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ