Βαθμολογία

Σύσκεψη για το «Athens Alive»

Σε σύσκεψη, που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4), με παρόντες τον υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, βασικό συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν υπήρξε το αποτέλεσμα, που επιθυμούν οι επενδυτές του συγκεκριμένου έργου, όπως τονίζει σε ρεπορτάζ της η «Live Sport».

Οι εκπρόσωποι του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για μη υλοποίηση της δέσμευσης περί αλλαγής στο συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, με τους ανθρώπους της Κυβέρνησης να απαντούν, ότι θα επανέλθουν με τις θέσεις τους, μετά το Πάσχα. Ακόμη κι αν υπάρξουν άμεσα αποφάσεις, πάντως, έστω και θετικές, θα χρειαστεί πολύ χρόνος μέχρι τη δημιουργία του Χωρικού Σχεδίου και την έγκρισή του με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Η διαφορά προσέγγισης του θέματος ανάμεσα σε επενδυτές και Δημόσιο είναι εμφανής, με ένα business plan να απαιτείται, που θα εξηγεί το λόγο που χρειάζεται η αλλαγή του συντελεστή δόμησης και όχι μόνο. Οι δύο πλευρές επιθυμούν, βέβαια, το έργο και αναμένονται οι προτάσεις των ανθρώπων του «Athens Alive», με τον χρόνο να έχει ήδη χαθεί και τις διαδικασίες να κρατούν για πολύ χρόνο. Αντίστοιχα, βέβαια, θα αυξάνεται η αγωνία και η αναμονή των φίλων των «πρασίνων».

πηγή: sdna.gr