Βαθμολογία

Ο Τσιάκος έδωσε άλλους τρεις βαθμούς στον Φαλανιακό (PICS)

Με γκολ του έμπειρου επιθετικού Κώστα Τσιάκου ο Φαλανιακός πήρε άλλη μία σημαντική νίκη την Μεγάλη Τρίτη (23/4) κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Κιλελέρ (1-0).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 47’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κιλελέρ και στην επανάληψη πίεσαν τον αντίπαλο, σημείωσαν το γκολ με το «καλημέρα» και βρέθηκαν κοντά και στην επίτευξη ενός δευτέρου τέρματος τουλάχιστον.

Από την άλλη το Κιλελέρ που παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό και έβαλε δύσκολα στον Φαλανιακό. Η ομάδα του Φώτη Πλίτση είχε δύο πολύ καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του αγώνα προσπαθούσε κυρίως με βαθιές μπαλιές να σημειώσει κάποιο γκολ χωρίς να τα καταφέρνει στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Κιλελέρ πραγματοποίησε μια επιτυχημένη χρονιά στην παρθενική της παρουσία στην μεγάλη τοπική κατηγορία και βάζει τις βάσεις για τη νέα σεζόν.

Στο 5’ ο Ξηροκώστας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ανάγκασε να κάνει μεγάλη απόκρουση ο Μάλτζαρης με τα πόδια. Δύο λεπτά αργότερα ο Γουρνάρης έκανε νέο σουτ, εντυπωσιακή ήταν και πάλι η απόκρουση του έμπειρου και πολύ καλού τερματοφύλακα του Φαλανιακού που έδειξε την κλάση του στις συγκεκριμένες φάσεις, κρατώντας την εστία του ανέπαφη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Φαλανιακού ήταν στο 25’ με το μακρινό σουτ του Δημητρέλη να περνάει δίπλα από την εστία του Κιλελέρ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Φαλανιακός έγινε απειλητικός. Αρχικά με το φάουλ του Βαρσάμη που έδιωξε με γροθιές ο Παναγιωτόπουλος και στην επόμενη φάση ο Τσιάκος που έκανε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κιλελέρ.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους σημειώθηκε και το 1-0. Τσιάκος και Μουρατάϊ μονομάχησαν μέσα στην περιοχή με τον επιθετικό του Φαλανιακού να ανατρέπεται και τον διαιτητή Μπουμαρσόπουλο να είναι κοντά στη φάση και να σφυρίζει πέναλτι. Ο Τσιάκος με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 65’ ο Λυγούρας Χ. έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα στην μικρή περιοχή με τον Παναγιωτόπουλο να διώχνει τον κίνδυνο ύστερα από αδράνεια της άμυνας. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντανίκας για τον Φαλανιακό έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, όμως εντυπωσιακή ήταν και η απόκρουση του Παναγιωτόπουλου. Ενώ και το Κιλελέρ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Φορτομάρης από πλεονεκτική θέση και από πλάγια δεξιά έπιασε «αέρα» και έτσι χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για το Κιλελέρ.  

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης Β., Μάνικος Ε., Βαρσάμης Ν., Παππάς Σ., Σούλι Κ., Λυγούρας Β. (28’ λ.τ. Φατούρας), Δημητρέλης Μ. (63’ Ντανίκας), Μαχαίρας Κ., Ιωαννίδης Σ. (46’ Λυγούρας Χ.), Τσιάκος Κ., Λεσάι Γ. (90’ Ακριβόπουλος).

ΑΕ Κιλελέρ (Φώτης Πλίτσης): Παναγιωτόπουλος Γ., Γουρνάρης Π., Mουρατάϊ, Κολιός Ε., Παλάσκας Θ., Καρακάνος Δ., Αργύρης Α., Παπαγιαννούλης Σ., Κουσιώρας Κ., Ξηροκώστας Ε., Φορτρομάρης Α.

Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος Α., Α’ Βοηθός: Ντελέζος Θ., Β’ Βοηθός: Μπουρονίκος Μ.