Βαθμολογία

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η Ν.Δ.

Μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπορόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα και δεν μένει εκεί. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τη Μεγάλη Τρίτη (23/4), το κόμμα του καταθέτει μετά το Πάσχα πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη και αμέσως μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Ντιμπέιτ δεν θέλετε κ. Τσίπρα ντιμπέιτ λοιπόν μετά το Πάσχα εδώ στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας για να δούμε αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκιδων.

Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ. Άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών. Ως εδώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή».

Όσον αφορά το γιατί η πρόταση μομφής θα κατατεθεί μετά το Πάσχα, εξήγησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι γίνεται λόγο... σεβασμού των Άγιων Ημερών: «Επιλέξαμε να μην ξεκινήσει άμεσα η πρόταση δυσπιστίας γιατί σεβόμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η εβδομάδα των Παθών για τον κ.Τσίπρα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Ή θα πάρει αγκαλιά τον κ.Πολάκη ή θα τον αποπέμψει». Ερωτηθείς για την άρνηση του ντιμπέιτ, είπε: «Το ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή. Τρεις ημέρες ο κ.Τσίπρας θα απαντάει σε εμένα».