Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι η Πελασγιώτιδα (PICS)

Στο γήπεδο του Θεσσαλικού διεξήχθη το πρωί της Κυριακής (21/4) η αναμέτρηση ανάμεσα στην Πελασγιώτιδα και τον Απόλλωνα Γαλήνης για την 23η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Κώστα Μπακατσή επικράτησε με σκορ 2-0, με τα γκολ να σημειώνονται στην επανάληψη.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ένα δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, με λίγες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων Γαλήνης έπαιζε με πολύ πάθος, έχοντας στο ρόστερ της ένα πολύ καλό και έμπειρο αμυντικό, ο λόγος είναι για τον Κώστα Καψαλό που «καθάριζε» όλες τις φάσεις στην άμυνα, αλλά και η «Πέλα» ήταν καλή στα καθήκοντά της.

Στην επανάληψη στο 53’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Απόλλων για να προηγηθεί, όμως στο 58’ μπήκε η «Πέλα» μπροστά στο σκορ. Πίεσε στη συνέχεια ο Απόλλων για την ισοφάριση, αλλά στο 90’ οι γηπεδούχοι σημείωσαν και το δεύτερο γκολ.

Στο 3’ ο Περδικούλης εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκουντουμάνης έκανε το σουτ με υπερένταση έδιωξε ο Τζήμας. Στο 32’ ο Τσιγγάνης έβγαλε τη σέντρα μέσα στη περιοχή για τον Ζυγογιάννη, αυτός έκανε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 39’ ο Γελαλής μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Καββαδίας για τη Γαλήνη που πήρε τη μπάλα από τον αμυντικό, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τζήμα και τον ανάγκασε να βγάλει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 53’ πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Περδικούλη, εξαιρετική επέμβαση του Τζήμα σε κόρνερ. Στο 68’ η σέντρα βγήκε από τον Ζιούστη, ο Πωτός πέρασε την άμυνα, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 87’ ο Ζιούστης έβγαλε τη πάσα για τον Πωτό μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ μπλόκαρε ο Σβάρνας. Στο 90’ μεγάλη αναταραχή μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, με πολλές κόντρες, έδιωξε προσωρινά ο Καψαλός και ο Πωτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, γκολ που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι αφού αναφέρουν πως ήταν οφ σαιντ. Στη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκε για τη Γαλήνη ο Τσεκούρας Σ. από τον πάγκο και δέχθηκε αρχικά την κίτρινη και στη συνέχεια την κόκκινη κάρτα.

Πελασγιώτιδα (Κώστας Μπακατσής): Τζήμας, Λαζαρίδης (80’ Γκόγκος), Γούργος, Χατζηκαμαγιάννης, Πατσώνης, Γελαλής Π., Ζιούστης, Τσιγγάνης (60’ Ντογκάνι), Ζυγογιάννης (75’ Νυχτερίδας), Δαμασιώτης (46’ Μούτος), Πωτός.

Απόλλων Γαλήνης 2016 (Περικλής Τσεκούρας): Σβάρνας, Κουρέτσος, Καψαλός, Γκουντουμάνης, Ζυγογιώργος, Κυριακόπουλος, Χαλιμούρδας (54’ λ.τ. Τούλια), Γκαραβέλης (63’ Αλεξανδράκης), Περδικούλης, Καββαδίας, Ζυγούρης (77’ Κατσούλης).

Διαιτητική τριπλέτα: Αντωνίου, Νίκζας, Μάνος.