Βαθμολογία

Εύκολη νίκη για την Δόξα Δράμας

Εκρηκτικοί κατά διαστήματα οι Δραμινοί του Δημήτρη Σπανού, θριάμβευσαν με 4-0 του αγνώριστου Απόλλωνα Πόντου και ορίζουν πλέον την τύχη τους. Λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ των ηττημένων στο τέλος του α’ ημιχρόνου. Είχαν και δοκάρι οι νικητές!

Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, η οποία συνεχίζει απτόητη τις νίκες και τα το αήττητο (για εννέα ματς πλέον) σερί της. Αυτή τη φορά το νέο θύμα των «μαυραετών» ήταν ο Απόλλων Πόντου, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού θριάμβευσε εντός έδρας με 4-0 το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) στο ματς, που έκλεισε την 28η αγωνιστική της Football League.

Ένα τρίποντο ατόφιο χρυσάφι για τους Δραμινούς, που κατά διαστήματα ήταν εκρηκτικοί και με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του α’ ημιχρόνου κυριάρχησαν απέναντι στους αρνητικά αγνώριστους Θεσσαλονικείς.

Η επικράτηση αυτή κρατά τη Δόξα στο +3 μακριά από τη δέκατη θέση, που επί της ουσίας σημαίνει υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία με την επικείμενη αναδιάρθρωση. Και έτσι πρακτικά οι Δραμινοί κρατούν την τύχη στα χέρια τους δύο στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος για να είναι την επόμενη σεζόν στη νεοσύστατη Σούπερ Λίγκα 2.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα μπήκε με ορμή στο ματς. Έτσι κατάφερε να ανοίξει τον χορό των γκολ στο 12’ με τον Κρητικό για να διπλασιάσει τα τέρμα της με τον ίδιο σκόρερ στο 25’. Το 2-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα, αν και ο Απόλλων Πόντου έκανε αισθητή την παρουσία του στο διάστημα 35’ - 45’, ενώ στο φινάλε ακυρώθηκε λανθασμένα από τον β’ βοηθό γκολ του Καλογέρη ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι «μαυραετοί» συνήλθαν και επέβαλαν εκ νέου το ρυθμό τους. Αφού, λοιπόν… προειδοποίησαν με δοκάρι του Μάρτινς στο 52’, πανηγύρισαν για τρίτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πεταυράκη για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 από τον Μάρτινς στο 69’.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Δημήτρης Σπανός): Μένκα, Σιώπης, Πεταυράκης, Καψάλης, Ανδρέου, Πατράλης, Μακρής, Μάρτινς, Μπαϊκαρά (74’ Λεμονής), Κρητικός (64’ Ρουγκάλας), Δούμτσιος (74’ Πέρεθ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Αμαραντίδης, Τσουμάνης (71’ Δαλιανόπουλος), Βλάχος, Σαμαράς (39’ λ.τρ. Θεολόγου), Μπάμπης (62’ Λουφάκης), Καλογέρης, Μπρίτο, Δημητριάδης, Χασομέρης, Κυβελίδης.

Βαθμολογία:

1. ΝΠΣ Βόλος 57**

.........................................................

2. Πλατανιάς 52

.........................................................

3. Απόλλων Λάρισας 51

4. Εργοτέλης 47***

5. Απόλλων Πόντου 46

6. Κέρκυρα 44

7. ΑΟΧ/Κισσαμικός 43

8. Παναχαϊκή 42

9. Δόξα Δράμας 42**

10. Ηρακλής 39

.........................................................

11. AE Καραϊσκάκης 39

12. Ηρόδοτος 31

.........................................................

13. Τρίκαλα 29

14. Αήττητος Σπάτων 22*

15. Αιγινιακός 16

16. Σπάρτη 14***

* Η ομάδα του Αήττητου Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω εκπρόθεσμου Μετοχικού κεφαλαίου

** Το μεταξύ τους παιχνίδι Δόξα Δράμας - ΝΠΣ Βόλος κατοχυρώθηκε με 0-3 υπέρ των Βολιωτών

*** Το μεταξύ τους παιχνίδι Εργοτέλης - Σπάρτη κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ των Κρητικών, ενώ από την Σπάρτη αφαιρέθηκαν και τέσσερις βαθμοί

29η αγωνιστική

Τρίκαλα - Αήττητος Σπάτων 3-0 (α.α.)

Σπάρτη - Απόλλων Πόντου 0-3 (α.α.)

Κυριακή 21 Απριλίου

15:00

Παναχαϊκή Ηρόδοτος

ΑΟΧ/Κισσαμικός - Δόξα Δράμας

Εργοτέλης - ΑΕ Καραϊσκάκης

Αιγινιακός - Κέρκυρα

Απόλλων Λάρισας - Πλατανιάς

Ηρακλής - Βόλος