Βαθμολογία

Αυτοκτόνησε πρώην πρόεδρος του Περού

Από μεγάλη κρίση μαστίζεται το Περού και τα σκάνδαλα έχουν δημιουργήσει μία εικόνας παρακμής. Υπό αυτές τις συνθήκες την Τετάρτη (18/4) αυτοκτόνησε ο πρώην πρόεδρος του Περού, Άλαν Γκαρσία, για να μην τον συλλάβει η Αστυνομία.

Ο Γκαρσία αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και δεν πέθανε αμέσως, αλλά παρά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν, παρά την εγχείρηση που υποβλήθηκε. Το σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht ταλανίζει τη Λατινοαμερικάνικη χώρα. Πρόκειται για μία μεγάλη εταιρεία οικοδομών από την Βραζιλία, που μοίρασε σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας συνολικά 788 εκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαριά χώρες στην περιοχή για να κερδίσει συμβόλαια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά από έρευνα η επιχείρηση παραδέχθηκε πως από το 2005 έως το 2014 προέβη σε δωροδοκίες στο Περού ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέρυσι ο Γκαρσία είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ουρουγουάη, αφού του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, αλλά απορρίφθηκε το αίτημά του.