Βαθμολογία

Μάχη στο «Έτιχαντ», να τσεκάρει η Λίβερπουλ

Μετά τις χθεσινές (16/4) αναμετρήσεις με την μεγάλη πρόκριση του Άγιαξ απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο και της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σειρά παίρνουν σήμερα (17/4) οι έτερες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ και Πόρτο - Λίβερπουλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Ελαφρύ προβάδισμα έχει η Τότεναμ από τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, με την Σίτι να θέλει να ανατρέψει την ήττα της στη σημερινή ρεβάνς στις 22:00, Cosmote sport 2 και να βρεθεί εκείνη στη τετράδα.

Οι Πολίτες, που διεκδικούν και το πρωτάθλημα στη χώρα τους, θα επιδιώξουν να μην γίνουν η δεύτερη αγγλική ομάδα που θα μείνει εκτός, δεδομένα θα μείνει και δεύτερη βέβαια, μετά την Γιουνάιτεντ, όμως θέλουν αυτή να είναι η Τότεναμ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να κάνει πιο απλή την ρεβάνς αν είχε σκοράρει στο πρώτο ματς με το χαμένο πέναλτι του Αγκουέρο.

Αντίθετα η Τότεναμ ήταν πιο επιθετική, καλύτερη στο πρώτο ματς, δίκαια κέρδισε και σήμερα ψάχνει το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση και ενώ έχει και εκείνη ανοικτούς λογαριασμούς στο Νησί καθώς διεκδικεί την είσοδό της στο θεσμό του Champions League της νέας σεζόν. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο θέλει να σκοράρει καθώς μετά θα γίνει εκείνη το φαβορί για πρόκριση.

Αγωνιστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών καθώς επανέρχεται ο Φερναντίνιο, ενώ και ο Αγκουέρο παρά τις ενοχλήσεις προπονήθηκε κανονικά και θα αγωνιστεί. Από την άλλη ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έχει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών καθώς δεν θα παίξει ο Χάρι Κέιν, που χάνει όλη την σεζόν, ενώ θα περιμένει τους Ντελέ Άλι και Έρικ Λαμέλα που έχουν τραυματισμούς. Σίγουρα απόντες οι Σέργκε Οριέ, Έρικ Ντάιερ και Χάρι Γουίνκς.

Τέλος θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στα ημιτελικά.

ΠΟΡΤΟ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το όμορφο ταξίδι της Πόρτο λογικά φτάνει σήμερα στο τέλος του, στην σημερινή ρεβάνς με την Λίβερπουλ στις 22:00, Cosmote sport 1, στο Ντραγκάο, μετά τη νίκη των Άγγλων με 2-0 στο πρώτο ματς.

Η Λίβερπουλ με δύο γκολ νωρίς έκανε το 2-0 και έχει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση και ενώ παράλληλα διεκδικεί το πρωτάθλημα, το οποίο έχει να κατακτήσει από το μακρινό 1990. Οι Ρεντς θέλουν να παρουσιαστούν σοβαροί και να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, απέναντι στους Πορτογάλους που έχουν να ανέβουν ...βουνό αν θέλουν την ανατροπή και την πρόκριση.

Αγωνιστικά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντέγιαν Λόβρεν και Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν που δεν έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ωστόσο θα είναι διαθέσιμος ο Τζο Γκόμες που επιστρέφει μετά τον Δεκέμβριο, ενώ κανονικά θα δώσει το παρών ο Τζόρνταν Χέντερσον. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την Πόρτο θα έχει στη διάθεσή του, τους Πέπε και Έκτορ Ερέρα που επιστρέφουν από τραυματισμούς.

Τέλος η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Πόρτο - Λίβερπουλ: Cosmote sport 1

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ: Cosmote sport 2