Βαθμολογία

Ευκαιρία Νο1 για Παναθηναϊκό

Η ώρα για το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ στη Μαδρίτη για τα play-off της Ευρωλίγκα έφτασε. Σήμερα (17/4 22:15 Novasports 2) το πρώτο ματς, η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για μπρέικ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να αποδείξουν στη Μαδρίτη ότι δικαίως βρίσκονται εδώ και ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή τους σε φάιναλ 4 μετά το 2012 όταν και βρέθηκαν τελευταία φορά στην Πόλη.

Το έργο της ομάδας του Ρικ Πιτίνο σίγουρα δεν είναι εύκολο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως οι «πράσινοι» θέλουν τη μία νίκη στα δύο πρώτα ματς προκειμένου να φέρουν το πλεονέκτημα στο ΟΑΚΑ και για αυτό θα αγωνιστούν. Από την άλλη οι Μαδριλένοι, που νίκησαν και στα δύο φετινά ματς, θέλουν το 1-0 και να πάρουν δεύτερη σερί πρόκριση απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στην άμυνά του, με στόχο να περιορίσει επιθετικά την Ρεάλ η οποία σκοράρει πάνω από 90 πόντους κατά μ.ο. στη Μαδρίτη, αλλά και να περιοριστεί η πολύ δυνατή front line της ισπανικής ομάδας. Σημασία θα έχουν και τα ριμπάουντ, όπως φυσικά και να είναι θετικές οι περισσότερες επιθέσεις προκειμένου ακόμα και αν ανέβει το σκορ ο Παναθηναϊκός να πετύχει αρκετούς πόντους.

Αγωνιστικά ο Ρικ Πιτίνο θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ακολούθησε χτες (16/4) το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος. Το πιθανότερο πάντως είναι να βρίσκεται στη δωδεκάδα και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αν πάντως ο Αμερικανός σέντερ δεν είναι 100% έτοιμος, τότε ο Πιτίνο δεν θα πάρει ρίσκο να τον χρησιμοποιήσει και να μην τον έχει στα άλλα ματς.

Από την άλλη μία, αλλά τρανταχτή απουσία για τον Πάμπλο Λάσο, καθώς ο Σέρχιο Γιουλ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί και στο σημερινό ματς, αλλά και σε αυτό της Παρασκευής (19/4) και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τα ματς της Αθήνας, την Μεγάλη Τρίτη (23/4) και την Μεγάλη Πέμπτη (25/4).