Βαθμολογία

Νέο ποδοσφαιρικό θαύμα από τα τρομερά μωρά του Άγιαξ

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» αναφέρει μία λαϊκή ρήση που ταιριάζει… γάντι στον διαστημικό Άγιαξ, ο οποίος έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματά του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Αίαντας» μετά την αποκαθήλωση της Ρεάλ Μαδρίτης στον προηγούμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πρόσθεσε στα… θύματά του και τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των πρωταθλητών Ιταλίας για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Τεν Χαγκ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο άντρο της «βέκια σινιόρα» κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και με 2-1 σκορ, κόντρα σε ολα τα προγνωστικά, πανηγύρισε μία σπουδαία και συνάμα παλικαρίσια πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Κριστιάνο Ροναλντο, ωστόσο η απάντηση των Ολλανδών ήταν άμεση, καθώς έξι λεπτά αργότερα ισοφάρισαν χάρη σε ωραίο πλασέ του Φαν ντε Μπεκ.

Ο Άγιαξ στο β' ημίχρονο είναι πολύ καλύτερος από τους Ιταλούς και είδε την ανωτερότητά του να αποφέρει καρπούς με την κεφαλιά του Ντε Λιχτ στο 71ο λεπτό, γκολ που έστειλε τους φιλοξενούμενους στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 1997!

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο (64' Κονσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Α.Σάντρο, Πιάνιτς, Τσαν, Ματουϊντί, Μπερναντέσκι (80’ Μπεντακούρ), Ντιμπάλα (46' Κιάν), Ρονάλντο.

Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11' λ.τ. Σινγκράβεν, 82’ Μαγκαγιάν),  Σένε, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπεκ, Ζίγεκ (88’ Χούντελαρ), Νέρες, Τάντιτς.