Βαθμολογία

Ο Απόλλων Λάρισας και οι άλλοι...

Στη τελική ευθεία μπαίνουμε στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς έμειναν μόλις τρεις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία και πολλά μέτωπα είναι ανοικτά.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα και το εισιτήριο της ανόδου στη Super League, με την δεύτερη θέση να είναι ανοικτή και να την διεκδικούν τέσσερις ομάδες.

Πλατανιάς με 49 βαθμούς και Απόλλων Λάρισας με 48 είναι τα δύο μεγάλα φαβορί, με τις δύο ομάδες ακολουθεί ο Απόλλων Πόντου με 46, ενώ στους 44 είναι ο Εργοτέλης που έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες.

Αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς κρατά την τύχη στα χέρια του, όμως έχει να ταξιδέψει στη Λάρισα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο οποίος θεωρητικά έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από τους Κρητικούς, αλλά όχι απαγορευτικό.

Το athleticlarissa.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην μάχη της δεύτερης θέσης με μια μικρή αναφορά στα τεκταινόμενα των τεσσάρων ομάδων, το πρόγραμμα τους μέχρι και το φινάλε, καθώς και τα δεδομένα τους στις ισοβαθμίες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 49 ΒΑΘΜΟΙ

Την τύχη στα χέρια του κρατά ο Πλατανιάς ο οποίος είναι στη δεύτερη θέση και στο +1 από τον Απόλλωνα Λάρισας που είναι και ο βασικός του αντίπαλος.

Η ομάδα του Γιάννη Τάτση έχει δύο ματς εντός και το ντέρμπι στη Λάρισα με τον Απόλλωνα. Αρχικά θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή, εν συνεχεία το ματς στη Φιλιππούπολη και ολοκληρώνει στα Χανιά με τον Ηρακλή.

Οι Χανιώτες έκαναν την αντεπίθεσή τους και έχουν βρεθεί αυτή τη στιγμή στη θέση του μπαράζ με τον στόχο να είναι σίγουρα το 2/2 εντός και το θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τον Απόλλωνα προκειμένου να πάρει την δεύτερη θέση. Αν στραβώσει κάποιο παιχνίδι από τα εντός, ή ηττηθεί στη Λάρισα τότε θα πρέπει να παρακαλά για απώλεια της λαρισινής ομάδας.

Στα υπέρ του Πλατανιά ότι βρίσκει χωρίς στόχους την Παναχαϊκή, ενώ για τον Γηραιό θα πρέπει να περιμένει για να δει αν ο τελευταίος θα έχει ελπίδες για την πρώτη δεκάδα που οδηγεί στη Super League 2. Επίσης στα θετικά ότι υπερτερεί στις ισοβαθμίες με Απόλλωνα Πόντου και Εργοτέλη, ενώ εξυπακούεται ότι εκκρεμεί αυτή με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πλατανιά:

Παναχαϊκή (εντός)

Απόλλων Λάρισας (εκτός)

Hρακλής (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Απόλλων Λάρισας: Εκκρεμεί, Απόλλων Πόντου: Υπερτερεί Εργοτέλης: Υπερτερεί

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 48 ΒΑΘΜΟΙ

Το δικό τους όνειρο ζουν στην όμορφη συνοικία της Φιλιππούπολης οι άνθρωποι του Απόλλωνα Λάρισας. Στη δεύτερη χρονιά τους στη Football League ξεκίνησαν με στόχο η ομάδα να είναι στη πρώτη δεκάδα, ωστόσο από την αρχή της χρονιάς έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο.

Ο Απόλλωνας έπιασε ρετιρέ από νωρίς και μέχρι και πριν από 2-3 αγωνιστικές δεν έπεσε ποτέ από την πρώτη δυάδα, όμως κάποια ατυχή αποτελέσματα τον έφεραν στη τρίτη θέση και στο -1 από τον Πλατανιά. Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας εξακολουθεί να έχει δικαίωμα στο όνειρο και να βρεθεί στη δεύτερη θέση προκειμένου να παίξει δύο ιστορικά παιχνίδια για να πάρει την άνοδο στη Super League.

Δύο παιχνίδια εκτός για τον Απόλλωνα και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Πλατανιά, με την αρχή να γίνεται στο Βόλο κόντρα στον αδιάφορο ΝΠΣ, ακολουθεί το παιχνίδι με την ομάδα του Γιάννη Τάτση και ολοκληρώνει στο Ηράκλειο με τον Ηρόδοτο. Το δεδομένο είναι ότι ο Απόλλων για να είναι σίγουρος θα πρέπει να πάρει τέσσερις βαθμούς στα εκτός συν το ντέρμπι με τον Πλατανιά. Αν συμβούν αυτά τότε θα είναι δεύτερος.

Σίγουρα μιλάμε με δεδομένο ότι πρέπει ο Απόλλωνας να πάρει τον Πλατανιά καθώς αν δεν συμβεί αυτό τότε θα παρακαλά απώλειες των Χανιωτών και στα δύο άλλα παιχνίδια τους. Όπως φυσικά και σε περίπτωση ήττας ή στο Βόλο ή στην Αλικαρνασσό θα χρειαστεί απώλειες του Πλατανιά. Στα θετικά για τον Απόλλωνα ότι δεν έχει το παραμικρό άγχος καθώς η σεζόν είναι ήδη πετυχημένη, όπως και το ότι υπερτερεί στις ισοβαθμίες, πλην φυσικά του Πλατανιά που εκκρεμεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Απόλλωνα Λάρισας:

ΝΠΣ Βόλος (εκτός)

Πλατανιάς (εντός)

Ηρόδοτος (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Πλατανιάς: Εκκρεμεί, Απόλλων Πόντου: Υπερτερεί, Εργοτέλης: Υπερτερεί

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 46 ΒΑΘΜΟΙ

Δεν ήταν μέσα στους στόχους του Απόλλωνα Πόντου η δεύτερη θέση, όμως προέκυψε και στη Καλαμαριά είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Μάλιστα οι ήττες τους από Ηρακλή εντός και Απόλλων Λάρισας εκτός φάνηκαν να τους αφήνουν εκτός, όμως παραμένουν, με 46 βαθμούς, στο κόλπο.

Δύο συνεχόμενα εκτός και φινάλε εντός για τους Θεσσαλονικείς που θα αγωνιστούν στην Δράμα απέναντι στην Δόξα και στη Σπάρτη με την τοπική ομάδα, πριν κλείσουν τους αγώνες τους με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό εντός έδρας. Το μοναδικό στάνταρ είναι ότι θα πρέπει να έχουν απώλειες και ο Πλατανιάς και ο ...έτερος Απόλλωνας και οι ίδιοι να πάρουν ει δυνατόν το απόλυτο.

Το σίγουρο είναι ότι όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της Δράμας που είναι θεωρητικά και το δυσκολότερο καθώς οι Μαυραετοί παλεύουν για να παραμείνουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ εξυπακούεται ότι για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη οι νίκες με την υποβιβασμένη Σπάρτη και τον αδιάφορο βαθμολογικά ΑΟΧ/Κισσαμικό θα πρέπει να είναι δεδομένες αν θέλει να ελπίζει.

Αν ο Απόλλωνας δεν κερδίσει στη Δράμα τότε θα πρέπει να περιμένει ο Πλατανιάς να μην πάρει πάνω από τρεις βαθμούς και οι Λαρισαίοι παραπάνω από τέσσερις, δεδομένου ότι οι Πόντιοι υστερούν και στις ισοβαθμίες μαζί τους. Μοναδική ισοβαθμία που υπερτερεί είναι με τον Εργοτέλη, αλλά θεωρητικά είναι ανέφικτο να ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Απόλλωνα Πόντου:

Δόξα Δράμας (εκτός)

Σπάρτη (εκτός)

ΑΟΧ/Κισσαμικός (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Πλατανιάς: Υστερεί, Απόλλων Λάρισας: Υστερεί, Εργοτέλης: Υπερτερεί

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 44 ΒΑΘΜΟΙ

Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες του Εργοτέλη ο οποίος έχασε έδαφος στα τελευταία παιχνίδια και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λάρισας στην Φιλιππούπολη, σε παιχνίδι που προηγήθηκε δις. Με 44 βαθμούς ο Εργοτέλης ελπίζει ακόμα και θα επιδιώξει να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Η κρητική ομάδα έχει σίγουρο τρίποντο από το ματς με τον Αήττητο Σπάτων, ενώ την προτελευταία αγωνιστική θα παίξει με την ΑΕ Καραϊσκάκης εντός και θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στη Δράμα με την Δόξα. Το 3/3 θα πρέπει να θεωρείται εκ των ουκ άνευ για την ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου που και πάλι είναι αμφίβολο αν θα είναι αρκετό.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι ο Εργοτέλης υστερεί και στις ισοβαθμίες άρα αν πούμε ότι κάνει το απόλυτο θα πάει 53 βαθμούς και θα θέλει να πάρουν ένα λιγότερο τουλάχιστον οι υπόλοιπες ομάδες. Στα αρνητικά επίσης ότι δεν είναι αδιάφορη η ΑΕ Καραϊσκάκης, παλεύει να μπει στη δεκάδα, ενώ λογικά ούτε την Δόξα Δράμας θα βρει αδιάφορη στο φινάλε, για τον ίδιο στόχο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εργοτέλη:

Αήττητος Σπάτων, το παίρνει στα χαρτιά με 0-3

ΑΕ Καραϊσκάκης (εντός)

Δόξα Δράμας (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

Πλατανιάς: Υστερεί, Απόλλων Λάρισας: Υστερεί, Απόλλων Πόντου: Υστερεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ