Βαθμολογία

Να επιβεβαιώσει η Μπαρτσελόνα, δυνατή μάχη στο Τορίνο

Τα δύο πρώτα εισιτήρια της ημιτελικής φάσης του Champions League θα γίνουν γνωστά σήμερα (16/4 22:00) με τις ρεβάνς Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους - Άγιαξ.

Στο πρώτο ζευγάρι η Μπαρτσελόνα θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί μετά τη νίκη της στην Αγγλία, ενώ στο έτερο ζευγάρι αναμένεται να γίνει μάχη στο Τορίνο και να «πέσουν κορμιά».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Με στόχο να επιστρέψει και πάλι στα ημιτελικά, μετά τον περσινό αποκλεισμό από τη Ρόμα, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Cosmote Sport 2), στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ της από το πρώτο ματς στην Αγγλία.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει το προβάδισμα στους Καταλανούς, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του δεν αποδέχονται τον τίτλο του φαβορί και αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την αποψινή ρεβάνς, σκεπτόμενοι και πως βρέθηκε η Γιουνάιτεντ εδώ, αποκλείοντας την Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη 1-3 στην Γαλλία και ενώ είχαν ηττηθεί 0-2 στο «Ολντ Τράφορντ».

Με αυτό σαν οδηγό πηγαίνουν οι Άγγλοι στην Βαρκελώνη για να κάνουν δεύτερη ανατροπή και να βρεθούν μετά από αρκετά χρόνια στα ημιτελικά του θεσμού. Ο Σόλσκιερ γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ωστόσο η ομάδα του έχει δικαίωμα στην ελπίδα, ενώ και ο ίδιος επιστρέφει σε ένα γήπεδο στο οποίο πανηγύρισε με την Μάντσεστερ το τρόπαιο το 1999, στην επική ανατροπή με την Μπάγερν όταν στις καθυστερήσεις οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν δύο τέρματα, το 2-1 ο Νορβηγός, στην ανατροπή του αιώνα.

Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και έκανε ευρύ ροτέισον στο ματς με την ουραγό Ουέσκα, όπου δεν έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος όμως θα αγωνιστεί κανονικά σήμερα. Εκτός μάχης εδώ και καιρό ο Ραφίνια και αμφίβολος ο Βερμάελεν, ενώ στο όριο καρτών βρίσκονται οι Μπουσκέτς και Σεμέντο. Από την άλλη η Μάντσεστερ παλεύει να μπει στην τετράδα και να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League, με τον Σόλσκιερ να μην υπολογίζει στους τραυματίες Μπαϊγί, Ερέρα, Βαλένσια, ενώ ο Σο είναι τιμωρημένος. Στο όριο καρτών οι Μάτιτς και Γιανγκ.

H ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πόρτο - Λίβερπουλ με τους Άγγλους να έχουν το προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΑΓΙΑΞ

Με τεράστιο ενδιαφέρον η σημερινή ρεβάνς στο Τορίνο, ανάμεσα στην Γιουβέντους και τον Άγιαξ (Cosmote Sport 1) μετά το 1-1 των δύο ομάδων στο Άμστερνταμ.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει θεωρητικά ένα προβάδισμα στην Γιουβέντους, ωστόσο προβάδισμα έδινε και στη Ρεάλ το 1-2 απέναντι στον Άγιαξ, όμως ο Αίαντας έκανε πάρτι στη Μαδρίτη αποκλείοντας την Βασίλισσα.

Η εικόνα της πρώτης αναμέτρησης συν όπως είπαμε η επική εμφάνιση του Άγιαξ μέσα στην έδρα της Ρεάλ δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν στο Τορίνο να θεωρούν εαυτούς ήδη στα ημιτελικά. Ο Άγιαξ χωρίς άγχος θα επιδιώξει να πάρει μία δεύτερη σπουδαία πρόκριση και να βρεθεί μετά από αρκετά χρόνια στα ημιτελικά.

Με πολλές αλλαγές η Γιουβέντους στο πρωτάθλημα και την ήττα από την ΣΠΑΛ με τον Μάξι Αλέγκρι να μην υπολογίζει στους τραυματίες Κιελίνι, Μάντζουκιτς, Κάσερες και Περίν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντάγκλας Κόστα. Στο όριο καρτών οι Ματουιντί, Μπερναντέσκι. Από την άλλη ο Άγιαξ είναι στη κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος μαζί με την Αϊντχόφεν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο τεχνικός του Αίαντα Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπαντέ, τον τιμωρημένο Ταλιαφίκο, ενώ στο όριο καρτών είναι Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ και Ζίγεκ.

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να έχει το προβάδισμα από το πρώτο ματς με τη νίκη 1-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γιουβέντους - Άγιαξ: Cosmote Sport 1

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Cosmote Sport 2