Βαθμολογία

Ο ΠΑΟΚ του 2019 που δεν έγινε Ολυμπιακός του 2006

Στην ισοπαλία (1-1) έμεινε ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι του στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, για την 28η αγωνιστική, με τους Θεσσαλονικείς να αποτυγχάνουν να φτάσουν στη νίκη και την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για τον τίτλο και λογικά θα τον βρει στα δύο τελευταία ματς με Λεβαδειακό στην Τούμπα και ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο, προκειμένου να κατακτήσει μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα.

Το 1-1 στον Κάμπο στέρησε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής στην έδρα της ΑΕΛ κάτι που είχε κάνει το 2006 ο Ολυμπιακός όταν και κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στο Αλκαζάρ παρά την ήττα του τότε με 2-1 από τους «βυσσινί».

Οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν την ΑΕΛ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχοντας 69 βαθμούς, έναντι 61 του Παναθηναϊκού και ήθελαν έναν βαθμό προκειμένου να πάρουν και μαθηματικά τον τίτλο χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα κάνει το «τριφύλλι» στα δικά του παιχνίδια, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερούσαν.

Όμως την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε με 2-1 από την ΑΕΛ, ο Παναθηναϊκός έχανε και εκείνος στη Θεσσαλονίκη με 1-0 από τον εκπληκτικό τότε Ηρακλή που τερμάτισε τέταρτος, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή μέσα στη Λάρισα.

Α.Ρ.