Βαθμολογία

Το πανόραμα της σεζόν στη Γ' Εθνική

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής την Κυριακή (14/4) στους οκτώ ομίλους της κατηγορίας. Άλλες ομάδες ολοκλήρωσαν επιτυχώς ή ανεπιτυχώς την σεζόν, ενώ κάποιες έχουν και άλλους αγώνες να δώσουν.

Μιλάμε για τις οκτώ ομάδες που πήραν την άνοδο και πέτυχαν τον στόχο τους, αυτές που δεν πέτυχαν να παραμείνουν στη κατηγορία και υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων τους, αλλά και σε εκείνες που θα δώσουν αγώνες μπαράζ για άλλα τέσσερα εισιτήρια ανόδου.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Πρωταθλήτρια η Καβάλα που παίρνει την άνοδο, ενώ στα τοπικά υποβιβάστηκαν ΑΕ Καλαμπακίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα, Ξάνθης, Εθνικός Σιδηροκάστρου και ΠΑΟ Κοσμίου. Στα μπαράζ ανόδου ο Νέστος Χρυσούπολης.

2ος όμιλος

Η Βέροια κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ υποβιβασμός για ΠΑΟ Κουφαλίων, Ολυμπιακός Κυμίνων, Μελιτέας Μελίτης, ΑΠΕ Λαγκαδά και Ερμής Αμυνταίου. Στη δεύτερη θέση και στα μπαράζ ο ΠΟ Τρίγλιας, αν διατηρήσει στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα με τον Μακεδονικό που διεκόπη λόγω βροχής το υπέρ της 0-1.

3ος όμιλος

Πρωτάθλημα και άνοδος για τον Κρόνο Αργυράδων της Κέρκυρας. Υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα για Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας, Θρίαμβο Σερβιανών, Μακεδονικό Σιάτιστας, Γρεβενά Αεράτα και Φλωριάδα. Στη δεύτερη θέση ο Θεσπρωτός στα μπαράζ ανόδου.

4ος όμιλος

Άνοδος για Ολυμπιακό Βόλου, ενώ την άγουσα για τα τοπικά πήραν Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Απόλλων Μακρυχωρίου, ΑΟ Στυλίδας, Φωκικός και Αναγέννηση Καρδίτσας. Στη δεύτερη θέση η Νίκη Βόλου που θα δώσει μπαράζ ανόδου.

5ος όμιλος

Εδώ ο ΟΦ Ιεράπετρας παίρνει το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα για Προοδευτική, Αμπελακιακό, ΑΟ Παλαιόχωρα, Ατρόμητο Πειραιά και ΑΕ Νεάπολης. Στη δεύτερη θέση και στα μπαράζ ο Ιωνικός.

6ος όμιλος

Υπόθεση Ρόδου η πρώτη δυάδα με τον Ιάλυσο να παίρνει το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ ο Διαγόρας θα δώσει αγώνες μπαράζ. Υποβιβασμός στις τοπικές κατηγορίες για Παναιγιάλειο, Νίκη Τραγανού, Πανομβριακό Ριόλου, Φοίβο Κρεμαστής και Αστέρα Αμαλιάδας.

7ος όμιλος

Το Αιγάλεω κατέκτησε το πρωτάθλημα και επιστρέφει στη Football League, ενώ δύσκολες στιγμές και υποβιβασμός για Χαραυγιακό, Χαλκίδα, Κόρινθο και Απόλλων Ερέτριας. Στη δεύτερη θέση ο Αιολικός Μυτιλήνης που θα παλέψει στα μπαράζ για την άνοδο.

8ος όμιλος

Ο Ασπρόπυργος είναι η ομάδα που κέρδισε την άνοδο, ενώ η ιστορική Καλαμάτα θα παίξει στα μπαράζ για να ανέβει και εκείνη. Από την άλλη υποβιβασμός για Αμβρυσσέα Διστόμου, Μανδραϊκό, Ένωση Λέρνας, Πάμισο και ΑΟ Εικοσιμίας.

Α.Ρ.