Βαθμολογία

Πέρασε νικηφόρα από την Αγιά ο Ηρακλής Λάρισας (PICS)

Άλλη μία νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Ηρακλής Λάρισας την Κυριακή (14/4) κόντρα στην έδρα της Αγιάς, κερδίζοντας τον Δωτιέα με σκορ 0-2.

Της Βάσως Γκατζούλη

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ηρακλής Λάρισας παραμένει αήττητος για 18 αγώνες και συνεχίζει να διατηρεί το +5 από τον δεύτερο Φαλανιακό, διαφορά που δεν του εξασφαλίζει μέχρι τώρα την απευθείας άνοδο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ήταν δυνατό κυρίως κέντρου με γκολ του Ηρακλή στο 30’ ύστερα από φάουλ που κατά την άποψή μας είναι αμφισβητούμενο, ο διαιτητής όμως ήταν κοντά και το έδωσε.

Στην επανάληψη η Αγιά μπήκε δυνατά, στο 50’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, σε καίριο σημείο ο Ηρακλής στο 73’ σημείωσε και το 0-2 «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη. Γενικότερα υπήρχε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι.

Στο 3’ πρώτη καλή επίσκεψη του Ντακούλα μέσα στην περιοχή, τον σταμάτησαν οι αμυντικοί. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γελαλής για τους γηπεδούχους έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή όμως δεν είχε δύναμη.

Στο 24’ σουτ καλό του Λάμπρου, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε ο κίνδυνος. Στο 29’ το φάουλ δόθηκε στον Φορτομάρη, ο Χρηστίδης το εκτέλεσε και ο Κακαβίτσης και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τον Γκιουρσάνη που πέρασε την άμυνα, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, ωραία σέντρα του Ντακούλα για τον Κορλό μέσα στην περιοχή, τον σταμάτησαν οι αμυντικοί πριν γίνει απειλητικός.

Στο 65’ ο Χρηστίδης έβγαλε για τον Ζαφειρίου μέσα στην περιοχή, τον σταμάτησαν οι αμυντικοί με κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Γκιουρσάνης, με τις γροθιές έδιωξε ο Ρούσος. Στο 73’ ο Φώτος έβγαλε τη σέντρα για τον Κακαβίτση μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ έκανε το τελικό 0-2.

Στο 76’ ο Τσατσαλίδης θα μπορούσε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα (πήρε κίτρινη), αφού έβγαλε τη φανέλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα κόρνερ που ζήτησε ο Ντακούλας και δεν δόθηκε (σε αυτή τη φάση δέχθηκε κίτρινη και ο Ντακούλας).

Στο 83’ ο Γελαλής βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ τον σταμάτησε όμως ο έμπειρος Καραναστάσης. Και τελευταία καλή στιγμή στο ματς ένα λεπτό αργότερα όταν ο Κακαβίτσης έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία που πέρασε άουτ.

Δωτιέας Αγιάς (Θοδωρής Στεργιάδης): Ρούσος, Ποτόσογλου, Ντελής, Χονδροδήμος (66’ Βλάχος), Γούτος Β. (15’ λ.τ. Κατσής), Μπαλαμώτης, Πασιάς, Ντακούλας (80’ λ.τ. Μαγιάκος), Γελαλής, Κορλός, Τσατσαλίδης (77’ Φωκαλάς).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Λάμπρου (88’ Ράχης), Φορτομάρης, Γιαννακόπουλος, Ντιντής Θ., Μανιώτης, Γκιουρσάνης (89’ Μπλάντας), Χρηστίδης, Φώτος, Ζαφειρίου (86’ Δολιάνης), Κακαβίτσης (85’ Ζιάρρας).

Διαιτητική τριπλέτα: Κουκούλης, Μάνος, Μπουρονίκος.