Βαθμολογία

«Χορταστική» ισοπαλία (4-4) για τον Οικονόμο και φινάλε με θερμό χειροκρότημα

Με την πιο "χορταστική" ισοπαλία του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε την φετινή του προσπάθεια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος σε ένα παιχνίδι με εντυπωσιακές διακυμάνσεις παραχώρησε 4-4 στον Αστέρα Ιτέας, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τερματίσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρόσημο της περιόδου είναι αναμφίβολα θετικό, με τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα να έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή τους στην Γ' Εθνική δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της διοργάνωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το θερμό χειροκρότημα που τους επιφύλαξαν γι'αυτό - αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα - οι τριακόσιοι και πλέον θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Γεώργιος Μητσιμπόνας".

Οι σαφώς πιο έμπειροι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς μόλις στο 4' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκούρα ο Ζαννιάς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 19' ο Μαλισσόβας με σουτ υποχρέωσε τον Αναστασίου σε δύσκολη απόκρουση προκειμένου να αποτρέψει το 0-2.

Ακολούθησαν στο 22' καλοχτυπημένο φάουλ του Μπαλογιάννη (έφυγε ελάχιστα άουτ) και στο 33' ευθύβολο σουτ του Γανού, που κόντραρε σε σώμα αμυνομένου πριν απειλήσει την εστία του Πάππου.

Στο 39' οι Τσαριτσανιώτες έφθασαν στην ισοφάριση, όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ προς την εστία, εκεί όπου μονομάχησαν ο Κουμπούρας με τον Κακκάβα και με την ακούσια παρέμβαση του τελευταίου η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος.

Δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Τόλιου έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι αλλά στο 45' ο Τόλιος "έκλεψε" την μπάλα και μπαίνοντας στην περιοχή από αριστερά νίκησε τον Πάππο "γράφοντας" το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλαξε εντυπωσιακές συγκινήσεις και άλλα πέντε γκολ, σε ένα διάστημα όπου οι ομάδες αγωνίσθηκαν ελεύθερα, αν και μετά το 4-1 οι ελλιπείς (λόγω τιμωριών και τραυματισμών) γηπεδούχοι με περισσότερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία θα έφθαναν σε μία νίκη γοήτρου, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του 4ου ομίλου, εξαιρουμένων των δύο συλλόγων του Βόλου.

Στο 56' ο Μπαλογιάννης, με σέντρα - σουτ από δεξιά και με κάποια δόση τύχης, αιφνιδίασε τον γκολκήπερ του Αστέρα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-1, ενώ στο 59' ο ίδιος παίρνοντας την μπάλα λίγα μέτρα μετά την διχοτόμο, προχώρησε και "κρέμασε" τον Πάππο σημειώνοντας - μέσα σε αποθέωση - ένα γκολ για όσκαρ (4-1).

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός συνδύασε την έλευσή του στο δυναμικό του Οικονόμου με την αγωνιστική ανάταση, ενώ από τα τέλη Ιανουαρίου που φόρεσε τα "πράσινα" η ομάδα δεν γνώρισε την ήττα!

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν "πολύ σκληροί για να πεθάνουν" και στο 65' κέρδισαν πέναλτυ σε ανατροπή του Σεΐτι από τον Μπουμπουνάρα.Παρότι ο Αναστασίου με εξαιρετική επέμβαση απέκρουσε την εκτέλεση του Κακκάβα, ο τελευταίος με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 4-2.
Στο 67' ο Σεΐτι με κοντινό σουτ μείωσε σε 4-3 και στο 70' ο Αλεξίου φεύγοντας στην "πλάτη" της άμυνας του Οικονόμου με πλασέ ισοφάρισε σε 4-4.

Στο εναπομείναν χρονικό διάστημα, οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα (λόγω τιμωρίας έδινε οδηγίες εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον συνεργάτη του Χάρη Νούσια να τον αντικαθιστά στον πάγκο) προσπάθησαν για το νικητήριο γκολ , με καλύτερες στιγμές το σουτ του Μουλτσιά στο 87' και το φάουλ του Κουμπούρα στο 89' που κατέληξαν ελάχιστα άουτ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Οικονόμος, κατά τα 5 λεπτά του πρόσθετου χρόνου, αγωνίσθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Καλφούντζος αποβλήθηκε στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την επεδίωξε), προκειμένου να εκτίσει (κατά την νέα περίοδο) ποινή μίας αγωνιστικής αντί δύο (με την πρώτη είχε συμπληρώσει επτά).

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του νεαρού Βολιώτη Γιώργου Τασιόπουλου, που διηύθυνε τον αγώνα με την συνδρομή των βοηθών Σταμάτη Σφυρή – Σταύρου Σαμαρά.Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Καλφούντζος (31') – Κουμπούρας (67') - Μπουμπουνάρας (74') των γηπεδούχων και οι Ηλιάδης (68') - Αντωνόπουλος (78') - Μαλισσόβας (84') - Μαυρόπουλος (88') των φιλοξενουμένων.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Αναστασίου, Καλφούντζος, Μπουμπουνάρας (90'+3' Περτζιόνι), Τσακάλι, Κουμπούρας, Γανός (82' λ.τρ. Πίπιλας), Δραχαλίβας (70' Καραγιάννης), Καραλούλης, Μουλτσιάς, Τόλιος (53' Ντούφας), Μπαλογιάννης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (Πάρης Ανδράλας): Πάππος, Μαλισσόβας, Αντωνόπουλος (80' Παπαεμμανουηλίδης), Ηλιάδης, Ζαννιάς (61' Κουτσούμπας), Μαυρόπουλος, Αλεξίου, Πρέντι, Κακκάβας, Γκούρα (53' Γεωργουσόπουλος), Σεΐτι (90'+5' Λαζίδης).