Βαθμολογία

Νίκες παραμονής για Ρέθυμνο & Λαύριο, ξέσπασε ο Ολυμπιακός

Με τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα (13/4) το πρωτάθλημα της Basket League, με την αγωνιστική να περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια.

Μεγάλες νίκες στη μάχη της παραμονής πέτυχαν το Ρέθυμνο και το Λαύριο κόντρα σε Ήφαιστο Λήμνου και Χολαργό, ενώ ξέσπασμα από τον Ολυμπιακό ο οποίος συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Στη Λήμνο το Ρέθυμνο νίκησε τον Ήφαιστο με 80-77 σε ένα συγκλονιστικό ματς και πλέον βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη ομάδα, πλην των μεγάλων, η οποία κερδίζει μέσα στο νησί της Λήμνου. Πλέον το Ρέθυμνο ισοβαθμεί με την Κύμη με την οποία υπερτερεί.

Το Λαύριο νίκησε στην έδρα του με 76-69 τον Χολαργό και για να είναι σίγουρος για την παραμονή ψάχνει απλώς μία νίκη στα δύο παιχνίδια που έμειναν, με το επόμενο ματς να είναι το ντέρμπι με την Κύμη, ματς όλα τα λεφτά καθώς αν οι Αθηναίοι κερδίσουν τότε σφραγίζουν την παραμονή σε ένα ματς τελικός για την ομάδα της Εύβοιας.

Η Κύμη μετά τη βαριά ήττα με 95-60 από τον Άρη και με δεδομένο ότι στο φινάλε παίζει με τον Παναθηναϊκό, άρα λογικά θα ηττηθεί, ξέρει ότι μόνο με νίκη απέναντι στο Λαύριο θα μπορεί να ελπίζει. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς σφράγισαν και τυπικά την παραμονή τους, όπως και ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε με 78-74 της ΑΕΚ, η οποία παραμένει δεύτερη.

Ξέσπασμα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο σχεδόν άδειο ΣΕΦ επιβλήθηκε 80-59 του ΠΑΟΚ, μία νίκη που την ήθελαν οι Πειραιώτες μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και όλα όσα συνέβησαν στην ομάδα του Πειραιά εξωαγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε τέταρτος καθώς ηττήθηκε και ο Προμηθέας και έχει προβάδισμα να τερματίσει στη θέση αυτή.

Η ομάδα της Πάτρας αν και το πάλεψε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, λύγισε στο φινάλε με την ήττα 87-76, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος έχει το μυαλό του και τη σκέψη του στα παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα play-off της Ευρωλίγκα στη προσπάθεια οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης να επιστρέψουν σε φάιναλ φορ.

Τέλος στη Ρόδο ο υποβιβασμένος Κολοσσός έπαιξε πολύ καλά απέναντι στο Περιστέρι και διεκδίκησε τη νίκη, ωστόσο η εμπειρία στα κρίσιμα σημεία μίλησε και έτσι οι Περιστεριώτες νίκησαν με 84-77 κάνοντας σημαντικό βήμα για κατάληψη της τρίτης θέσης, βρισκόμενη μία νίκη παραπάνω από ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 24ης αγωνιστικής της Basket League:

Λαύριο - Χολαργός 76-69

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 80-59

Άρης - Κύμη 95-60

Πανιώνιος - ΑΕΚ 78-74

Κολοσσός Ρόδου - Περιστέρι 77-84

Ήφαιστος Λήμνου - Ρέθυμνο 77-80

Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πατρών 87-76

Βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 47

2. ΑΕΚ 41

3. Περιστέρι 40

4. ΠΑΟΚ 39

5. Προμηθέας Πατρών 39

6. Ήφαιστος Λήμνου 36

7. Χολαργός 35

8. Ολυμπιακός 34*, **

9. Άρης 32

10. Πανιώνιος 32

11. Λαύριο 31

12. Ρέθυμνο 30

13. Κύμη 30

14. Κολοσσός Ρόδου 26**

* Ο Ολυμπιακός έχει ένα μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί (6 για την αποχή του από το ματς με Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και 2 για την αποχώρησή του από τον ημιτελικό κυπέλλου)

** Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

25η αγωνιστική

Χολαργός - Παναθηναϊκός (δεν ορίστηκε λόγω της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στα play-off της Ευρωλίγκα)

Σάββατο 20 Απριλίου

16:45

Ρέθυμνο - Περιστέρι

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου

Κύμη - Λαύριο

Προμηθέας Πατρών - Πανιώνιος

Ήφαιστος Λήμνου - Άρης