Βαθμολογία

Ώρα Europa League

Μετά τις αναμετρήσεις της Τρίτης (9/4) και της Τετάρτης (10/4) σειρά παίρνει σήμερα (11/4) το Europa League με την διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων για τα προημιτελικά του θεσμού.

Μπορεί να μιλάμε για το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό, ωστόσο και εδώ το ενδιαφέρον είναι έντονο και θα γίνεται όλο και περισσότερο καθώς θα πλησιάζουμε στη τελική ευθεία με φόντο φυσικά τον μεγάλο τελικό.

Στα προημιτελικά ξεχωρίζει το ζευγάρι Άρσεναλ - Νάπολι, δύο ομάδων που κυνηγούν το τρόπαιο προκειμένου να παίξουν σίγουρα στο Champions League της νέας σεζόν, όμως μία από τις δύο θα βρεθεί στα ημιτελικά. Η Άρσεναλ με όπλο την έδρα θέλει ένα "καθαρό" σκορ ενόψει της ρεβάνς, η Νάπολι θα επιδιώξει να πάρει αποτέλεσμα που να της δίνει το πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό. Αγωνιστικά ο Έμερι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπεγερίν, τον Χόλτινγκ και τον Γουέλμπεκ, ενώ ο Αντσελότι στον Αλμπιόλ.

Ενδιαφέρον όμως και στην ισπανική μονομαχία ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και την Βαλένθια. Από την μία η Βιγιαρεάλ που κινδυνεύει στο πρωτάθλημα ακόμα και με υποβιβασμό, ενώ η Βαλένθια διεκδικεί την έξοδο της στο Champions League. Το "κίτρινο υποβρύχιο" καλείται να αφήσει στην άκρη τα του πρωταθλήματος και να επιστρέψει και πάλι στα ημιτελικά, ενώ η Βαλένθια ξέρει ότι έχει καλύτερη ομάδα και θα προσπαθήσει να το δείξει και στο χορτάρι. Αγωνιστικά νοκ-άουτ για την Βιγιαρεάλ θα είναι ο Κόστα και για την Βαλένθια, οι Σολέρ και Κοντόπια.

Τεράστιο ενδιαφέρον και στο Μπενφίκα - Άιντραχτ με τους Πορτογάλους των Βλαχοδήμου, Σάμαρη να υποδέχονται την Άιντραχτ και να θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα ενόψει του επαναληπτικού στη Γερμανία. Η Άιντραχτ, που πέταξε εκτός συνέχειας την Ίντερ, θέλει να πράξει το ίδιο και με τους Πορτογάλους. Ενδιαφέρον στο ματς αυτό και η παρουσία του πρώτου σκόρερ της γερμανικής ομάδας στον θεσμό, του Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος αγωνίζεται εκεί ως δανεικός από την Μπενφίκα.

Τέλος τον τίτλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει η Τσέλσι απέναντι στη Σλάβια Πράγας και να κάνει το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά. Ο στόχος των Λονδρέζων δεν είναι άλλος από το τρόπαιο και δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε για αστείο, ενδεχόμενο αποκλεισμό από τους Τσέχους. Οι τελευταίοι χωρίς άγχος θα επιδιώξουν την μεγάλη έκπληξη. Αγωνιστικά ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν υπολογίζει στους Αμπαντού και Βαν Γκίνκελ, ενώ ο ομόλογος του στη Σλάβια, στον Σούτσεκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

22:00

Άρσεναλ - Νάπολι: Cosmote Sport 2

Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Cosmote Sport 3

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια: Cosmote Sport 7

Σλάβια Πράγας - Τσέλσι: Cosmote Sport 8