Βαθμολογία

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μακρή

Έπειτα από δύο αναβολές, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή απολογήθηκε την Τρίτη (9/4) στην ανακρίτρια, αρνούμενος την κατηγορία που του αποδίδεται.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή με το θύμα, σημειώνοντας ότι δεν τον γνώριζε καν και δεν είναι αυτός που έχει καταγραφεί από τις κάμερες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία να τον πυροβολεί τέσσερις φορές.

«Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Όταν ρωτήθηκε γιατί άλλαξε τρία αυτοκίνητα μέχρι τη δολοφονία Μακρή, ισχυρίστηκε ότι τα οχήματα τα είχε νοικιάσει με το όνομά του και ότι το πρώτο το άλλαξε γιατί ήταν μικρό και το δεύτερο «μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Γλυφάδα και μου πήραν και όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα μέσα».

Η ανακρίτρια έκρινε τον 31χρονο Βούλγαρο προφυλακιστέο. Φίλος του θύματος, πάντως, έχει καταθέσει ότι, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ενώ ήταν με τον επιχειρηματία στην Γλυφάδα, εκείνος του είχε δείξει δύο άντρες αναφέροντας πως το κοιτούσαν επίμονα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο ένας εκ των δύο ήταν ο κατηγορούμενος.

Ο κατηγορούμενος προσέλαβε δικηγόρο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος σημείωσε ότι, αφού μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα υποβάλλει στην ανακρίτρια λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του εντολέα του.