Βαθμολογία

Tα δεδομένα της ΑΕΛ ενόψει της «καυτής» τριάδας

Χωρίς βαθμό ή βαθμούς επέστρεψε στη βάση της η ΑΕΛ καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) στη Νέα Σμύρνη, για την 27η αγωνιστική.

Οι «βυσσινί» δικαιούνταν τουλάχιστον έναν βαθμό από το ματς στη Πλατεία, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και έτσι η τοπική ομάδα παρέμεινε στους 30 πόντους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τελικά δεν γίνει η αναδιάρθρωση η ΑΕΛ έχει παραμείνει και μαθηματικά στη κατηγορία καθώς είναι στο +9 από τον 15ο Λεβαδειακό έχοντας και την ισοβαθμία υπέρ της.

Αν όμως γίνει, τότε τίποτα δεν είναι δεδομένο, με την λαρισινή ομάδα να είναι στο +5 από τον ΟΦΗ, ο οποίος υποβιβάζεται απευθείας, αλλά και στο +4 από τον 13ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Η ΑΕΛ μπαίνει στην «καυτή» τριάδα μην έχοντας εξασφαλισμένη την απευθείας παραμονή της και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «βυσσινί» θα χρειαστούν μερικούς ακόμα βαθμούς για να είναι άνετοι καθώς θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να φτάσουν οι 30 που έχει συλλέξει μέχρι τώρα.

Αν η ΑΕΛ πάρει μία νίκη καθάρισε καθώς με 33 βαθμούς ουδείς μπορεί να την κουνήσει από τη μεγάλη κατηγορία. Το θέμα είναι που μπορεί να έρθει το τρίποντο. Θεωρητικά και στα τρία παιχνίδια, πρακτικά όμως; Την Κυριακή (14/4) ο ΠΑΟΚ θα έρθει στη Λάρισα με μοναδικό στόχο τη νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ με την ΑΕΚ στις 21/4 στο ΟΑΚΑ είναι ματς ούτως ή άλλως δύσκολο. Άρα μένει το ματς με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δείχνει να πηγαίνει φορτσάροντας μέχρι το φινάλε και θέλει το απόλυτο μέχρι το τέλος.

Από την άλλη η ΑΕΛ, αν ηττηθεί και στα τρία ματς (εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα) θα πρέπει να κοιτά τι κάνουν και οι αντίπαλοι της. Έχουμε και λέμε. Η Ξάνθη έχει 29, αλλά με δεδομένο ότι έχει στα Πηγάδια τον υποβιβασμένο Απόλλωνα λογικά θα πάει στους 32 και θα ξεμπερδέψει. Εν συνεχεία ο Αστέρας με 28 έχει δύο δύσκολα ματς σε Γιάννενα, Ηράκλειο και το εντός με τον αδιάφορο πλέον Πανιώνιο. Συνεπώς μπορεί να πάει 31 και να προσπεράσει την ΑΕΛ.

Συνεχίζουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ταξιδεύει στη Νέα Σμύρνη και κλείνει εντός με τον ΠΑΟΚ. Οι Γιαννιώτες με 26 πόντους θα πρέπει να πάρουν πέντε για να βρεθούν πάνω από την ΑΕΛ. Άρα μιλάμε για μία νίκη και δύο ισοπαλίες, ή για δύο νίκες, πιθανόν με Αρκάδες και Νεοσμυρνιώτες. Τέλος ο ΟΦΗ με 25 θα χρειαστεί δύο τρίποντα για να περάσει την ΑΕΛ, έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα με παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο εκτός και Αστέρα εντός.

Με απλά λόγια και να μην το κουράζουμε, η ΑΕΛ με μία νίκη καθαρίζει την παραμονή, όπως και με δύο ισοπαλίες, με έναν ίσως βρεθεί στο μπαράζ παραμονής, ενώ με τρεις ήττες μπλέκει... Τόσο κοντά και παράλληλα τόσο μακριά...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ