Βαθμολογία

Ξάνθη - ΑΕΚ 1-3

Με νίκη επιστρέφει στη βάση της από τα Πηγάδια η ομάδα της ΑΕΚ η οποία νίκησε με 3-1 την Ξάνθη, για την 27η αγωνιστική της Super League.

H Ένωση παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τους Θρακιώτες, στην επανάληψη σοβαρεύτηκε και χάρις στα τέρματα των Οικονόμου, Πόνσε και Μπογέ έφτασε στη νίκη και τους 53 βαθμούς, που ουσιαστικά της εξασφαλίζουν την τρίτη θέση.

Από την άλλη οι Ακρίτες γνώρισαν ακόμα μία ήττα και όσο παραμένουν στους 29, τόσο παραμένουν σε αγωνία αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία, μιλάμε πάντα με βάση την αναδιάρθρωση και τον υποβιβασμό τριών ομάδων, συν μία που θα αγωνιστεί στο μπαράζ.

Η Ξάνθη, που παίζει με το μαχαίρι στα δόντια σε κάθε παιχνίδι, ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ, όταν στο 33' ο Κασάδο έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Κάστρο με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά στην επανάληψη και να φέρνει το ματς στα ίσια στο 68' με κοντινή προβολή του Μάριου Οικονόμου, ο οποίος πέτυχε γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα η Ένωση έκανε την ολική ανατροπή φτάνοντας στο 1-2 όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα, με τον Πόνσε να κοντρολάρει ωραία και με τη μία να εκτελεί τον Ζίβκοβιτς, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η ΑΕΚ είχε πάρει την ψυχολογία και ουσιαστικά είχε πάρει και τη νίκη, με τον Μπογέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του, όταν δέχτηκε την πάσα του Λιβάγια ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και σε θέση τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-3.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά (74' Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (78' Μπρίτο), Γέντρισεκ (58' Καντά), Μπαριέντος, Κάστρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Άλεφ, Γαλανόπουλος (79' Σιμόες), Κλωναρίδης (55' Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66' Μπογέ), Πόνσε.