Βαθμολογία

Λύτρωση με τον αρχηγό, Απόλλων Λάρισας - Εργοτέλης 2-2

Ισόπαλο με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε το σημερινό (7/4) ντέρμπι στη Λάρισα, ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Εργοτέλη, για την 26η αγωνιστική της Football League.

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 600 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται δις μπροστά στο φάσμα της ήττας, αλλά τον αρχηγό Κώστα Χατζή να λυτρώνει τον λαρισινό σύλλογο στο φινάλε πετυχαίνοντας το 2-2.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη του Πλατανιά απέναντι στη Κέρκυρα με 2-0, φέρνει τον Απόλλωνα στη τρίτη θέση με 45 βαθμούς, έναντι 46 της ομάδας του Γιάννη Τάτση, ενώ στο -3 είναι πλέον ο Εργοτέλης από την δεύτερη θέση, καθώς έφτασε τους 43 με την σημερινή ισοπαλία.

Αγωνιστικά ο Εργοτέλης ευτύχησε στη πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Απόλλωνα να προηγηθεί με το τέρμα του Μανουσάκη, με τον Απόλλωνα να ισορροπεί, μετά το αρχικό μούδιασμα που έφερε αυτό το 0-1, στη συνέχεια και τελικώς να φτάνει στο 1-1, πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, χάρις σε γκολ που σημείωσε ο Λούκας Μπραμπίγια.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα και αφού έχασαν από μία ευκαιρία, τελικά η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου έφτασε στο 1-2 με τέρμα του Τσέλιου, σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στον Απόλλωνα για offside. Τελικά και ενώ οδεύαμε σε μία οδυνηρή ήττα για τους Λαρισαίους, ήρθε η φάση του 90' με το τέρμα του αρχηγού Κώστα Χατζή να λυτρώνει την λαρισινή ομάδα.

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Εργοτέλης με συνέπεια να έχει την κατοχή της μπάλας και στην πρώτη του επίσκεψη στα λαρισινά καρέ να προηγηθεί. Ήταν το 10' όταν ο Τσέλιος βρήκε ωραία τον Μανουσάκη και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη για το 0-1.

Το γκολ αυτό προκάλεσε ένα αρχικό μούδιασμα στην λαρισινή ομάδα, με τον Εργοτέλη να ελέγχει το ματς, αλλά να μην απειλεί. Ο Απόλλωνας από το 25' περίπου άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Η ομάδα του Μπελά απείλησε για πρώτη φορά στο 30' όμως το σουτ του Πολέτο ήταν αδύναμο και έτσι ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Η άνοδος του Απόλλωνα στο παιχνίδι έφερε και το τέρμα της ισοφάρισης στο 40' με σκόρερ ποιον άλλον, τον Λούκας Μπραμπίγια, μόνιμο σκόρερ στα τελευταία ματς. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιμήτρου ισοφαρίζοντας σε 1-1 που δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. Βέβαια ο Εργοτέλης άγγιξε το 1-2, αλλά ο Μαντζάρης πρόλαβε τον Κουατένγκ λίγο πριν αυτός απειλήσει για να σκοράρει.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες τους ευκαιρίες, ο Απόλλωνας για το 2-1, ο Εργοτέλης για το 1-2. Αρχικά στο 54' οι Κρητικοί απείλησαν με καλό σουτ του Μπουρσέλη και τον Μαντζάρη να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στο 58' το ωραίο σουτ του Σκούπρα πέρασε μόλις άουτ.

Τελικά στο 68' ο Εργοτέλης έφτασε στο 1-2 όταν ο Τσέλιος έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη. Στη φάση αυτή οι του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν για off side και έτσι είχαμε μίνι διακοπή στο ματς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις. Ο Απόλλωνας φανερά επηρεασμένος από την εξέλιξη αυτή προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά στο σουτ του Μπραμπίγια στο 82' ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 87' ο Απόλλωνας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-2 όταν το σουτ του Λίταινα και με εξουδετερωμένο τον Κατσιμήτρο, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 89' ο Εργοτέλης έχασε καλή ευκαιρία να κάνει το 1-3 και να κλειδώσει το ματς όταν ο Ροβίθης βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαντζάρη όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Τελικά στο 90' οι Λαρισαίοι έφτασαν στο 2-2 όταν ο Λούκας Μπραμπίγια εκτέλεσε φάουλ και ο αρχηγός του Απόλλωνα Κώστας Χατζής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο κ. Γκάμαρης ήταν συναρπαστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το τέρμα νίκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια το 2-2 να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε.

Πλέον οι ομάδες κοιτούν τη συνέχεια στη μάχη για την δεύτερη θέση, με τον Απόλλωνα να δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι αυτή τη φορά με τα Τρίκαλα, όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Μονόδρομος πλέον η νίκη και για τον Εργοτέλη ο οποίος θα υποδεχτεί τον πάντα επικίνδυνο Ηρακλή.

Διαιτησία: Γκάμαρης (Μωυσιάδης, Φαλτάκης)

Απόλλων Λάρισας (Aριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λουκάο, Λίταινας (88' Λούκας), Μαρκολίνο (84' Γκουντρουμπής), Πολέτο (79' Τασιούλης).

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ, Μπουρσέλης (90'+4 Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Μπρους, Τσέλιος, Οικονόμου, Μανουσάκης (84' Καπνίδης), Ιατρούδης, Κουάτενγκ (60' Ροβίθης).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ