Βαθμολογία

Χρυσό μετάλλιο για την Τελτσίδου στην Αττάλεια

Σπουδαίες εμφανίσεις από τους Έλληνες τζουντόκα στο γκραν πρι της Αττάλειας. Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το Σάββατο (6/4) το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -70 κιλών, σημειώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στα ημιτελικά με τρεις νίκες, καθώς επικράτησε της Ισπανίδας Ροντρίγκεθ, της Ολλανδέζας Πόλινγκ και της Δανέζας Σουκ. Στον αγώνα της τετράδας νίκησε με Ippon την Κινέζα Σουν, ενώ στον τελικό υπέταξε επίσης με Ippon την πολύπειρη Βραζιλιάνα Πορτέλα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Αζωίδης κατέλαβε την τρίτη θέση στα -73 κιλά, παρά τον τραυματισμό του δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τελικού των ρεπεσάζ.

Στα προκριματικά είχε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, επικρατώντας κατά σειρά του Ιταλού Βιλιανέλο, του Ρώσου Οντάρ και του Ουζμπέκου Μπομπόεφ, ενώ έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από τον Νοτιοκορεάτη Τσανγκρίμ Αν.

Στα ημιτελικά της «δεύτερης ευκαιρίας» νίκησε τον Καζάκο Μπαγκτμπεργκένοφ και στον τελικό και, παρά τον τραυματισμό του, υπέταξε τον Ρώσο Εντίεφ.