Βαθμολογία

«Ναι» στη δόση του 1 δισ. στην Ελλάδα

Το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως ανέφεραν πριν από λίγο πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε με την επικύρωση της θετικής εισήγησης των ευρωπαϊκών θεσμών και του Euro Working Group (EWG) για την αποδέσμευση των χρημάτων.
Άλλωστε την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και η εκτίμησή μας ως Κομισιόν είναι θετική, δήλωσε. Εργαστήκαμε πολύ, οι ελληνικές αρχές εργάστηκαν πολύ, για να φτάσουμε σε σημείο αρκετά αξιόπιστο, ώστε να προτείνουμε αυτή την εκταμίευση, συμπλήρωσε.
Έχουμε εξετάσει προσεκτικά τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη δημόσια διοίκηση και στον λεγόμενο Νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το αίσθημά μας είναι πως έχουν γίνει αρκετά για να μπορέσω να εισηγηθώ την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό θα είναι ένα καλό σήμα για τη χώρα, η οποία έχει εξέλθει του προγράμματος (διάσωσης) και ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών. Άρα θα είναι μια ακόμα καλή ημέρα για την Ελλάδα, ελπίζω, δήλωσε.

in.gr