Βαθμολογία

Ιρλανδία, Βέλγιο και Τσεχία στον δρόμο της Εθνικής Παίδων

Η Εθνική Παίδων έμαθε την Πέμπτη (4/4) τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Euro 2019 που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από τις 3 έως τις 19 Μαΐου. Όπως προέκυψε από την κλήρωση στο Δουβλίνο, η «γαλανόλευκη» τοποθετήθηκε στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την οικοδέσποινα Ιρλανδία, το ισχυρό Βέλγιο και την Τσεχία. Σημειώνεται πως οι πέντε πρώτοι του τουρνουά θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2020. Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ο γκρουπ

Ιρλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ελλάδα

2ο γκρουπ

Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία

3ο γκρουπ

Ισλανδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ρωσία

4ο γκρουπ

Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία

Σχολιάζοντας την κλήρωση της Εθνικής μας, ο Νίκος Κεχαγιάς παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Κληρωθήκαμε με τη διοργανώτρια Ιρλανδία και μάλιστα θα την αντιμετωπίσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Το γεγονός αυτό κρύβει δυσκολίες, καθώς είναι γηπεδούχοι και θα παίξουν με ενθουσιασμό, θέλοντας να κάνουν καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Από την άλλη βέβαια, στη δική τους πλευρά θα είναι και το άγχος, για τους λόγους που προανέφερα. Το Βέλγιο είναι επίσης μια δυνατή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε στη Μολδαβία, τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Από τις ομάδες του ομίλου, την Τσεχία δεν την γνωρίζω. Θα την παρακολουθήσουμε και θα αποκτήσουμε εικόνα και γι αυτήν. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω την κλήρωση εύκολη ή δύσκολη, ωστόσο πιστεύω ότι μας αφήνει το περιθώριο να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Με μια προϋπόθεση όμως, να είμαστε ταπεινοί και να κάνουμε μπόλικη δουλειά», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενώ γενικά για την κλήρωση είπε:

«Όλες οι ομάδες της τελικής φάσης είναι δυνατές, γι αυτό και βρίσκονται εκεί. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό της σημερινής κλήρωσης, είναι πως αρκετές από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στις μικρότερες ηλικίες, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στους ομίλους. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί, πιστεύω ότι θα γίνουν μάχες σε όλα τα γκρουπ».